1 087 2

Отнемат лиценза на фирмата с обърнатия автобус, ако е манипулиран тахографът

Мартин Христов

Компанията собственик на катастрофиралия в понеделник автобус рискува да й бъде отнет лиценза, ако се докаже, че тахографът е манипулиран умишлено. Това коментира пред БНТ транспортният министър Ивайло Московски.

Той определи като "несериозни" твърденията на "Юнион Ивкони", че не знаят дали шофьорите им карат с актове за нарушение, защото нямат механизъм да установят това. От ГЕРБ пък предлагат да бъде създаден съвсем нов орган - Автомобилна камара, която да регулира бранша и да предлага издаване или отнемане на лицензи на превозвачите.

Ако проверките на МВР, прокуратурата и министерството докажат, че тахографът на катастрофиралия автобус умишлено е манипулиран, така че данните от злополучния понеделнишки курс да не бъдат разчетени, и се докаже, че това нарушение е система, практика в дейността на компанията - тогава лицензът ѝ ще бъде отнет. Това уточни Ивайло Московски.

Досега компанията е била глобявана, защото тахографите ѝ не са работели точно поради технически причини, а не умишлена манипулация, затова лицензът й не е отнет.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГОооост
  Отговор
  1 10:11  04.11.17
  Ами разбира се че тахографа е манипулиран , няма компания независимо дали са Рейсове,Тирове и тн и да не е пипнато. ЗАКРИВАЙ !!
 • герберизми с клизми
  Отговор
  2 10:27  04.11.17
  Нищо няма да закрият, фирмата е на деоутат гербераст!!!! Кога сте видели гербераст да пострада, особено гербераст касичка? Един пример ми дайте, един единствен???? Всичко е само театър за пред хората !

Напиши коментар:


Публикувай