2 395 4

„Юнион Ивкони“ с 20 акта за 200 000 лв.

Нарушенията са категоризирани в Закона за движенията по пътищата, но констатираните досега не предвиждат тежка санкция

Венцислав Михайлов

Фирмата на преобърналия се автобус е една от най-проверяваните. Тя има около 20 акта за около 200 хил. лева. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по повод разпоредените проверки на транспортно-туристическата компания „Юнион Ивкони“.

Припомняме, че возило на компанията се преобърна на автомагистрала "Тракия", което причини раняването на 17 души.

“Във връзка с инцидента още часове след събитието подложихме фирмата на проверка. Има нужда още от ден-два докато приключи тя, но това, което имаме като база данни, показва, че фирмата е една от най-проверяваните. Има различен тип нарушения, за които са съставени около 20 акта, които са на стойност около 200 000 лева.

Нарушенията са категоризирани в Закона за движенията по пътищата, но констатираните досега не предвиждат тежка санкция – основно са за нарушаване на транспортния план, който има да изпълнява компанията. Но не се е стигало до отнемането на лиценз“, обясни Московски.

Министърът уточни, че според данни на ведомството водачът на автобуса е бил назначен съвсем скоро на служба. „Контролът, който упражнява Автомобилна администрация, може да се раздели на две части – планови проверки на всяка една от компаниите, която се занимава с обществен транспорт, и ежедневни проверки при сигнали. Така че контролът е ежедневен“, допълни Московски.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • hmhmhm
  Отговор
  1 15:07  01.11.17
  Тази фирма беше на някакъв депутат я стига с глупости сте ни занимавали 200 000лв глоби може би на хартия
 • tati
  Отговор
  2 08:27  02.11.17
  на ДПС
 • Лудия
  Отговор
  3 10:13  02.11.17
  Стига сте хвърляли прах в очите на хората Юнион - Ивкони се проверява само по сигнал ,те са единствената фирма в България с голям чадър .Цари пълен хаос имат недостигна шофьори и по тази причина нарушават правилата за движение по пътищата.Тъй като шофьорите пътуват всеки ден по 20часа фирмата превозвач им предоставя документ с невярно съдържание тоест СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА за почивка или чужди карти за дигитален тахограф.Засрамете се Г-н МОСКВОСКИ И НАПРАВЕТЕ ИСТИНСКА ПРОВЕРКА НА ТРАСПОРТНАТА ФИРМА.Но това няма да се случи ,защото собственика на фирма ЮНИОН ИВКОНИ ИВАЙЛО КОНСТАНТИНОВ Е ЧЛЕН НА ГЕРБ И СПОНСОР.С ДВЕ ДУМИ НЕДОСЕГАЕМ.
 • Тттттт
  Отговор
  4 13:47  02.11.17
  Да каже от тези 200000 колко са влезли в хазната, така е лесно, да ме глобят и мен така, нямам против и това минал медицински преглед, на живо да го видя няма да повярвам, документ е ясно че има, пълна пародия е тая държава, да ни превзема някой че да има малко ред накрая, на Германия се давам без бой

Напиши коментар:


Публикувай