716 5

Московски разпореди проверка на ”Юнион Ивкони”

Венцислав Михайлов

Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди незабавна комплексна проверка на фирма "Юнион Ивкони".

Снощи малко след 22 часа автобус на фирмата, пътуващ от София за Слънчев бряг, катастрофира на магистрала "Тракия" между Зимница и Карнобат. 15 минути по-късно на място са пристигнали 5 екипа от ямболската болница. В резултат там са били приети 13 души, а още 7 са били откарани в Бургас. Никой не е в животозастрашаващо състояние. Сред ранените има двама руснаци и германец.

В рамките на няколко дни инспекторите на ИА „Автомобилна администрация“ ще проверят цялостната дейност на превозвача, като ще обърнат специално внимание на организацията на превозите, графиците и спазването на изискванията за почивките на водачите, както и всички необходими документи за осъществяването на транспортната услуга, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта.

Проверка се извършва и за конкретния случай, като констатациите и материалите от инспекцията ще бъдат предоставени на разследващите органи.

Предвид предстоящия зимния сезон, екипите на ИА „Автомобилна администрация“ ще се фокусират върху подготовката на транспортните средства за извършването на обществен превоз на пътници и товари. Ще се обръща специално внимание на състоянието на гумите, спирачните системи, светлините и общото техническо състояние.

Инспекторите ще следят за спазването на времената за управление и почивка на водачите, както и за наличието на всички необходими документи.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 13:54  31.10.17
  Нещо май Юнион Ивкони закъсняват с месечното пликче с надпис фирмено спокойствие за Б.Б

  Коментиран от #4

 • гост
  Отговор
  2 13:56  31.10.17
  Инпекторите трябва да правят това посотянно, а не след катастрофа. Ясно е било, че не е бил адекватен, защо пътниците не са подали сигнал на 112 ДАИ да го провери? След като катастрофирали казват, че той заспивал на волана, това нормално ли е? Ивкони са най-отвратителната и неизрядна компания, която съм ползвал, повече не се качвам на тях. От нашия град пускат микробуси, които са тясни, миризливи, хлопат, гаснат на магистралата с висока скорост и карданите им тропат, гумите са износени едностранно. Това проверяващите дали не го знаят, защото такава кола преглед не може да мине, а те така си карат години наред докато не стане аварията.
 • онози
  Отговор
  3 13:59  31.10.17
  е това е то да си смел , да проверяваш доган
 • Тесен Язовец
  Отговор
  4 16:36  31.10.17

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  При катастрофа на автобус най-малкото което може да се направи е проверка на фирмената документация! А ти си от онея дето все някой им е крив! Ако не бяха почнали проверка каква щеше да ти е репликата? Може би: Ето тези си плащат на Б.Б. и дори след катастрофа с техен автобус няма една елементарна проверка!?!?!?! Тролска история!
 • hhhh
  Отговор
  5 16:42  31.10.17
  Инпекторите трябва да правят това посотянно, а не след катастрофа

Напиши коментар:


Публикувай