1 076 7

Красимир Стойчев: Все повече хора у нас забогатяват с акъл и без корупция

Много е трудно да се докаже корупция. За да стане това, трябва да има големи промени в законодателството

Венцислав Михайлов

В първите години на демокрацията процесът на корупция в България беше много по-дребен, ставаше въпрос за много по-малко пари. Това каза в предаването "Лице в лице" по bТВ бизнесменът Красимир Стойчев. По думите му класически пример за корупция у нас е "Кремиковци". Предприятието беше разграбено с помощта и на министри, заяви Стойчев.

Много е трудно да се докаже корупция. За да стане това, трябва да има големи промени в законодателството. Трябва да се дефинира много тясно какво е корупция, за да може хванат ли те, да няма дискусия ще влезеш ли в затвора или не.

Изрязването на корупцията е възможно само през по-широкото навлизане на информационните технологии, коментира бизнесменът. Не считам обаче, че България е най-корумпираната държава.

Повече тук е предубеждението за корупция и бедност, което прави хората у нас нещастни, добави той. Стойчев посъветва, ако започваме бизнес у нас, да се стараем да е такъв, че да имаме, колкото се може по-малко взаимоотношения с държавата.

Познавам повече хора, които са забогатели честно, отколкото нечестно забогатели, а и виждам все повече честно забогатели. Истината е, че надежда има. Все повече хора могат да забогатеят с акъл и без корупция, каза още бизнесменът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Юбряяяяяя
  Отговор
  1 08:49  06.11.17
  Тоя или е за лудницата или добре корумпиран за да ги плеще подобни глупости!
 • Един
  Отговор
  2 09:04  06.11.17
  Тезата не е "все повече..." , а "вече има .. след 30г преход към ... не демокрация! Няма обществен строй демокрация - има КАПИТАЛИЗЪМ!
 • Иванчо
  Отговор
  3 09:12  06.11.17
  Пълни глупости! Пълен наглец! Не трябва да се дава поле за изява на такива хора.
 • Коментар
  Отговор
  4 09:51  06.11.17
  Едно е да говориш невярни неща друго е да ги говориш и да си Вярваш.Ако е последното има специализирана помощ и има надежда да се оправи човека.
 • Ядеитн
  Отговор
  5 12:08  06.11.17
  Може. Аз сам от тези хора. Един лев не съм взел и никой не съм излъгал. Мой да съм говорил кво си искам, ама е било истина.

  Коментиран от #6, #7

 • goni
  Отговор
  6 16:21  08.11.17

  До коментар #5 от "Ядеитн":

  Хубаво! Колко още познаваш такива като теб?!:) Ако, не е тайна разбира се?!:)
 • Патриот
  Отговор
  7 22:31  08.11.17

  До коментар #5 от "Ядеитн":

  Прав е увеличават се все повече и все повече. Това го направиха двама души тази година и броят им нарастна на 30 за целият период на прехода.

Напиши коментар:


Публикувай