1 713 2

Вълци нападнаха стадо край Сандански

Убиха 3 ярета, пет агнета и теле, овчар изтръгна с ръце от хищниците едно животно, сега го лекува

Стефанаки Йоанис

Глутница вълци нападнаха стадо в санданското село Струма и убиха три ярета, пет агнета и едно теле. Вълчата атака е станала преди два дни, пострадали са стадата на животновъдите Христо Николов, Асен Щърбев и Георги Златинов. Най-сериозни щети е понесъл животновъдът Асен Щърбев, който е успял буквално да грабне от лапите на хищниците едно животно, останалите две обаче са станали жертва на глутницата, пише struma.bg.

От два месеца стадата на животновъдите в Кръстилци и Струма са подложени на постоянни атаки от вълци. На последните два ловни излета ловците от дружината в с. Кръстилци са отстреляли три вълка, но по непотвърдена информация глутницата е над 20.

Животновъдите алармираха местната власт и ловното сдружение с настояване да провеждат организирани излети срещу хищниците. До вчера такъв не бе организиран, жалват се собствениците на стада.

Ето какво разказа животновъдът Асен, който е бил пряк свидетел на вълчето нападение: „Успях да спася едното яре, но другото не можах. Хвърлях пиратки, но вълците бяха три и грабнаха едното животно пред мен. Другото е нахапано, лекувам го в кошарата. Вълците стигнаха до селото и не можем да се справим с тях без съдействието на ловците и горските стражари”, категоричен е Асен Щърбев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  1 21:37  08.11.17
  Ох на батко, хищника е целогодишно разрешен, ще падне веселба.
 • Къде сте?!
  Отговор
  2 00:30  09.11.17
  Къде сте защитниците какво ще кажете на тия завалии в европата са си ги избили преди сто години ! Прекалено малка площ сме за тия хищници и за това трябва да се бият както е трябва да ви е ясно ,че парка Йелоустоун е два пъти колкото България. И ловците ще решат проблема !

Напиши коментар:


Публикувай