2 240 6

Борисов от Будапеща: Да живее "Хемус"

Мартин Христов

"Работим за просперитета и нещата се случват. Имаме една година и можем да сме водещи и в Изтока, и в Запада". Това заяви премиерът Бойко Борисов от Будапеща, където днес се провежда Срещата на лидерите от Централна и Източна Европа и Китай.

"Инвестициите от Китай точно отговарят на това, което винаги съм казвал, че ще е от полза за Балканите - инфраструктурните проекти.

Сега в Китай при тази дългосрочна перспектива за работа искат да започнат тези проекти, за които сме говорили. Мисля, че нещата в момента са много реални. На 6-ти и 7-ми ще проведем преговори за финансиране на коридор № 8. Китай много активно говори за инвестиции, говорили са и с Ципрас за това", каза още той.

"С Виктор Орбан имаме много теми - говорихме за кохезионната политика. Говорихме си и за източното партньорство, че още много държави от Източна Европа трябва да седнат на масата за преговорите", заяви премиерът.

"На едно мнение сме, че трябва да мислим за подобно на Брекзит споразумение само с Турция. То да уреди всички спорни теми. На всички ни е ясно, че Турция няма да се присъедини към ЕС", коментира Борисов.

"С президента Ердоган може да говорим за скоростен влак Будапеща - Скопие - София - Истанбул. С общи усилия имаме шанс не само да ни забелязват, но и да постигнем реални резултати", допълни той.

"И винаги завършвам с "Да живее "Хемус", защото тя е изключително важна за инфраструктурните проекти в Северна България", заключи Борисов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Аяжо
  Отговор
  1 21:23  27.11.17
  Работата с Хемус е малко като Да живей комунизма.
 • будаердоскопус
  Отговор
  2 21:36  27.11.17
  Това чалга в политиката ли е или в журналистикската... А са толкова важни теми...
 • jambazina
  Отговор
  3 22:12  27.11.17
  Нова хранилка се задава....
 • Снайпериста
  Отговор
  4 23:27  27.11.17
  ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
 • мноооого смешно
  Отговор
  5 23:28  27.11.17
  Нерде Будапеща,нерде Скопие ,нерде Истамбул.За по-направо след Скопие може да минат и през Букурещ.Таман ще се хареса и на румънците нашия тиквоч.
 • Шаран БГ
  Отговор
  6 07:16  28.11.17
  За това са там - за да ни лъжат ! Справят се със чест !

Напиши коментар:


Публикувай