359 2

Онкоболните няма да останат без лекарства

Лечебните заведения имат действащи договори за осигуряване на противотуморни продукти, уверяват от Министерството на здравеопазването

Константин Карагьозов

Няма опасност онкоболни пациенти да останат без лекарства заради жалбата срещу електронния търг за закупуване на противотуморни лекарствени продукти, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Спирането на процедурата няма да доведе до липсата на посочените по-горе лекарствени продукти, тъй като към момента лечебните заведения имат действащи договори за тяхното осигуряване. Освен това в Постановлението на Министерския съвет, с което е създаден централният орган за покупки в сектор „Здравеопазване“ изрично е записано, че лечебните заведения са длъжни сами да закупуват необходимите им лекарствени продукти до сключване на рамкови споразумения от министъра на здравеопазването.

На 10.11.2017 г. в Комисията за защита на конкуренцията е постъпила жалба срещу електронния търг за закупуване на лекарствени продукти за нуждите на лечебните заведения. Припомняме, че това е третата жалба срещу електронния търг, като първите две окончателно са спечелени от Министерството на здравеопазването. Изложените доводи в третата жалба са същите като тези на първите две.

След като Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд се произнесат по подадената жалба, Министерството на здравеопазването ще възобнови обществената поръчка.

България


Още по темата

 • Имало злоупотреби с лекарствата

  Имало злоупотреби с лекарствата

  Има злоупотреби с лекарствата - в това число и паралелен износ. В близките часове и дни ще чуете информация, която ще потвърди това, заяви здравният ...
  1.12.2017
  443
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Варна
  Отговор
  1 21:30  17.11.17
  Всяка година едно и също! Държавната администрация, продължава с простотиите всяка година. Всеки път търга е в последният момент и всеки път някой обжалва. Да оставиш тези хора без лекарства е геноцид. Изроди мръсни
 • Разрешете тревата за медицина
  Отговор
  2 00:03  18.11.17
  Само H-Oil убива раковите клетки. В щатите и при чифутите с това лекуват. 100% оздравяваш. Но Соросите не разрешават на корумпираното ни правителства да го разрешат, защота геноцидът над нас Българите както е описън в ран-ът трябва да е постоянен и продължителен!

Напиши коментар:


Публикувай