439 4

БСП иска анкетна комисия за санирането

Социалистите искат отчет за изпълнението на програмата

Константин Карагьозов

Депутатите от БСП искат анкетна комисия за санирането. Причината са репортажи за некачествен и лесно запалим стиропор. Депутатът Жельо Бойчев настоя да се изяснят критериите на програмата и нейното изпълнение.

"Левицата е за продължаване на действието на програмата. Към момента има подписани договори за 2 милиарда лева. Трябва да се изпълнят над 4 000 договора за саниране, но пари в бюджет 2018 за програмата няма. Не е ясно какво е бъдещето на програмата, сподели още Бойчев.

БСП вижда корупция покрай програмата за саниране. Разходването на средствата по програмата не е прозрачно. Нямаме никакви договорки с президента", пък обясни Манол Генов в отговор на въпрос за критиките на президента Румен Радев за програмата за саниране.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост с име
  Отговор
  1 18:52  23.11.17
  Интересно кой стиропор е трудно запалим според "умниците" от бсп.
 • 1357
  Отговор
  2 20:03  23.11.17
  Тяхното саниране беше по качествено.
 • гост
  Отговор
  3 14:29  24.11.17
  То у нас нямаше саниране, а облепяне и пребоядисване. Един климатик не са изместили, някои от блоковете течат повече сега, така казват ползвателите. Дограмите са най-евтините, а за нискоеммисийни стъкла не са чували. Всяка една местна фирма би свършила тази работа на 30% от разплатените суми, с проект, енергиен паспорт и дори може и соларни панели за топла вода. Все пак 700х.лв са доста пари при положение, че строителите получават под 1000лв, използват се най-евтините материали и качеството е ниско, да не говорим за отстъпките за количество. Правих оглед, смятах им материала според цени на дребно, е излезе 30% от обявеното, не е шега.
 • гост
  Отговор
  4 14:38  24.11.17
  Който слага подпис и разплаща държавните средства, той носи отговорност. Ако аз като домоуправител наема фирма за ремонт на нещо, което струва 30% от сумата, която плащам с пари от входа, дали ще оживея на другия ден? А при санирането парите ги няма, готованците чакат, макар че за 20г. една дограма не са си сменили сами. Защо аз като данъкоплатец и човек, който сам си е плащал всички ремонти, да финансирам търтеи, които ядат шпек и пият двулитрови бири всяка вечер, вместо да си инвестират в смрадливите панелки? Нека БСП да даде отговор на този въпрос? Аз не съм си давал одобрението и е дискриминиращо спрямо мен, понеже само панелките получават саниране. Едно външно облепяне и смяна на дограма излиза 4х.лв на апартамент или 15лв месечно за 20г. период, без да се брои повишаването на качеството, понижаването на сметките и др. фактори. Това са 3кутии цигари.

Напиши коментар:


Публикувай