775 5

Сръбското духовенство недоволства срещу нас

Патриаршията била изненадана от решението на Светия синод в София

Светослава Ингилизова

След решението на българските архиереи да откликнат на протегната ръка от македонската църква, реакцията на Сръбската партиаршия не закъсня, съобщава Нова телевизия.

Според белградски издания, патриаршията била изненадана от решението на Светия синод в София да се застъпи и да представлява македонската православна църква.

Според публикациите, решението е "възбудило църковните кръгове в Белград"- за сръбската православна църква единственият легитимен представител на християните в Македония е Охридската архиепископия.

Цитират се неофициални източници, според които от сръбската църква са имали очаквания, че синодът в София "ще остане на линията на каноничния ред" в църквата.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Алфата
  Отговор
  1 11:00  29.11.17
  Има си хас! Сега чакаме следващите от "Светата Троица - пишкоизмерители". Гърците! Българи, сърби и гърци! От стотици години заедно, векове живели е една държава и все нещо не им УЙдисва! Трагикомедия сме.
 • Юбряяяяяя
  Отговор
  2 13:01  29.11.17
  Щом е ДУХовенство да го духат оня дето го духаха в Балканската война!
 • САМО ЯКА ХУРКА
  Отговор
  3 14:06  29.11.17
  Никакво признание и анулиране на документите им за жители на нашата страна. Значи ПРИЕМАТ бълга.ско жителство но не са българи. САМО ХУРКАТА ще ги управи.
 • другаря с ладата
  Отговор
  4 14:32  29.11.17
  щом сърбите са против, значи е правилно.
 • Кака Гинка
  Отговор
  5 23:44  29.11.17
  Дали някой е изненадан? Сега можем да очакваме румънците и руснаците също да изразят категорично несъгласие с това решение.

Напиши коментар:


Публикувай