1 086 5

Контрабантабак: Корупция без граници

Активисти на "Да, България" поставиха любопитна табела пред офисите на "Булгартабак"

Константин Карагьозов

Тази сутрин активисти на “Да, България!” поставиха надпис пред офиса на "Булгартабак" - "CONTRABANTABAC - corruption without frontiers". Това съобщиха от партийната пресслужба.

Акцията е свързана с поредния случай, в който остро се повдигат съмнения за криминални дейности, свързвани с “Булгартабак”, както и отказа на българската прокуратура да реагира адекватно, обясняват от "Да, България".

От доклад на Турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата (КОМ) става ясно, че "продуктите, идващи от българската компания "Булгартабак", са се превърнали се в източник на контрабанда в Турция. КОМ съобщава, че българските цигари съставляват основна част от нелегалния пазар в Турция. В тазгодишния доклад за пръв път се посочва директно името на "Булгартабак".

Докладът е изпратен до Международната организация за полицейско сътрудничество Интерпол.

Въпреки сериозността на тези данни и нееднократните ни искания, включително с отворено писмо до главния прокурор от 14 март т.г., нямаме информация за предприетото от българската прокуратура за разследващи действия по въпроса, който засяга българско търговско дружество и негови филиали извън страната", допълват от "Да, България".

"За да се самосезирам по доклад на тяхната служба за контрабанда, не просто трябва да прочета някъде, че такъв доклад има, а такъв доклад трябва да съществува и да стигне по възможните официални канали", заяви в отговор главният прокурор Сотир Цацаров.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеевски
  Отговор
  1 09:56  30.11.17
  Кой ще ме разследва като "екс" шеф на ДАНС ............. ???
 • Гост
  Отговор
  2 10:12  30.11.17
  Това не са "Активисти" ,а са "Мързелисти". Даже не са се постарали да преведат на Български указанията на посланника. "КОНТРАБАНД ТЮТЮН - корупция без граници"
 • некойси
  Отговор
  3 10:21  30.11.17
  Какво може да прави мутра-дилър на наркотици? Разликата е че сега го прави необезпокоявано, ползвайки ресурсите и лостовете на цялата държава. Направо нямам думи.
 • Yesss
  Отговор
  4 11:16  30.11.17
  Не ставайте смешни. Държавата е BUL TABAC

  Коментиран от #5

 • 5 19:06  30.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай