1 558 6

Христо Иванов: Къде е Пеевски!?

Лидерът на "Да, България" към протестиращите: Не сме ваши врагове

Константин Карагьозов

Лидерът на партията "Да, България" Христо Иванов коментира протеста на служителите на "Булгартабак", които се изсипаха пред офиса му на бул. "Драган Цанков". Работниците възнегодуваха срещу "безпрецедентна негативна медийна кампания от страна на Иванов, обслужвана от изданията от кръга "Капитал" на Иво Прокопиев".

Ето пълният отговор на Христо Иванов:

Пред офиса на „Да, България!“ днес дойдоха част от протестиращите, организирани от „Булгартабак“, заради нашето искане за разследване на твърденията на турските служби, че „Булгартабак“ е източник на контрабанда. Излязохме при тях и поискахме да разговаряме, но организаторите не позволиха да влезем в контакт с хората. През полицията (благодарим за професионалното отношение!), предложихме протестиращите да излъчат представители, които да се качат с нас в офиса и да обсъдим техните притеснения и нашата позиция - отново получихме отказ. Това, което опитах да кажа на хората, въпреки вувузелите и надъхването с мегафон от страна на организаторите, беше:

Тук сме, за да покажем уважение към Вашия труд и притеснения. Ние не сме Ваши врагове. Искаме законност. Искаме страна, свободна от мафията. Искаме институциите да си вършат работата. Ние сме на Ваша страна.

Освен това ги попитах, къде са собствениците на „Булгартабак“. Ние сме пред тях с лицата си, но къде са типовете, които са ги изкарали на улицата и се крият зад тях, които ги използват за жив щит за своите престъпления. Къде е Пеевски!?

Това, което тези хора нямаха възможност да чуят, е нашата покана заедно да отидем пред министерството на икономиката и да поискаме министър Караниколов най-сетне да каже #КОЙ е собственикът на "Булгартабак".

Сега протестиращите се насочиха към Министерски съвет. Призовавам Борисов да излезе пред хората и да им обясни кога най-сетне тяхното предприятие ще излезе напълно на светло, кога ще бъде разкрита цялата истина за "Булгартабак" - от приватизацията до контрабандните канали, докога те ще бъдат държани в унизителна зависимост от корпулентни анонимни страхливци.

Продължаваме да настояваме за парламентарна анкетна комисия и адекватно разследване. На първо място заради хората, на които днес не им беше разрешено от техните коменданти да разговарят с нас!

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 14:04  06.12.17
  Е как къде е Пеевски? на санаториум за напълняване през последно време беше свалил от 350 кг.на 300кг. и сега си възвръща формата
 • ТОДОР СТОЯНОВ
  Отговор
  2 14:05  06.12.17
  ЧЕСТНО ДА ВИ КАЖА...БОЛИ МЕ, БОЛИ МЕ НА ЕДНО СПЕЦИАЛНО МЯСТО, АМА ПО ЦЯЛАТА ДЪЛЖИНА!!! КЪДЕ СЪМ АЗ, КЪДЕ СИ ТИ, КЪДЕ Е ОНЯ???НА КОЙ ЛИ МУ ПУКА...

  Коментиран от #6

 • 3 17:01  06.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Илко
  Отговор
  4 00:03  07.12.17
  Цирка на кукловодите се вихри в пъна сила . Абе господа кукловоди покажете се най накрая да ви видим кои сте . Стига сте ползвали бракувани коне като тези , разни тикви ,и всякакви отрепки да ви въртят театъра . Висши служители на ДС и ЦК на БКП сте , но време е да се покажете . Куклите ви вече се изхабиха ,бракуваха се , а един кон като се бракува го ликвидират . Ще чакаме да видим кой ще бракувате след Илийката Павлов ,може би дебелия шут .
 • Колю
  Отговор
  5 21:20  07.12.17
  Какво значение на кого е " Булгартабак". Все на някой изедник ще да е.Някой дето много е работил та да си го има. По добре ако сте абонати на " Енерго Про "си вижте какво ще плащате за Коледа. Масово надписани сметки и нищо не може да се докаже поради изминалото време и вече фактурите са излезли. Отдавна са коригирали манипулациите си.
 • 6 19:26  08.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай