702 5

Атанасова: Никой не е проверявал Корнелия Нинова за сделката за „Техноимпекс“

Твърденията на лидера на БСП „не са приятел на истината“, заяви депутатът от ГЕРБ

Стефанаки Йоанис

Не е вярно, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е проверявана от трима главни прокурори за сделката за „Техноимпекс“, както тя твърди. Всъщност никой не я е проверявал. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя се позова на справка, която е изискала от главния прокурор Сотир Цацаров, и цитира отговора от вчера, в който се казва, че „не са подавани сигнали, не са извършени проверки и не са образувани досъдебни производства относно приватизационната сделка. Не са установени преписки или досъдебни производства, касаещи придобиване на акции от „Техноимпекс 98“ АД от страна на Корнелия Петрова Нинова“.

„Нинова много често злоупотребява и твърденията ѝ не са приятел на истината“, каза Атанасова.

Депутатът припомни и за други документи, които е показала, според които лидерът на БСП не само е участвала в приватизацията на дружеството, но и е платила 70 хил. долара за акции и е поела задължение за 700 хил. долара.

Мисля, че това е много неудобна тема за нея, затова и темата за ревизията на приватизацията претърпява различни формати – първо щяха да я подкрепят, тя уж щеше да подпише, а БСП да гласува против, сега иска лидерска среща, посочи Атанасова.

Тя подчерта, че промените в Конституцията не се правят, за да бъде ударена Нинова или хората около Костов. Трябва да се потърси наказателната отговорност на лицата, които са ощетявали държавата, заяви Атанасова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • цгйцгймгймгймгймгйбгъ
  Отговор
  1 13:22  30.11.17
  НИКОЙ НЕ Е ПРОВЕРЯВАЛ И ТИКВАТА ИМА ЛИ БРАТОВЧЕД КОЙТО ВЪРТИ ...ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА БЪЛГАРИЯ ...ОТ ОФШОРКА НА КАЙМАНОВИТЕ ОСТРОВИ. ...ФАКТ. ...
 • кУрнелия нинова
  Отговор
  2 13:24  30.11.17
  Нали съм госпожа-лъжа, все пак...
 • Крумовски закон
  Отговор
  3 13:25  30.11.17
  Само БЛЯ,БЛЯ,БЛЯ!Чакаме вече близо 30години да видим някой крадци-приватизатори да влязат в затвора.Има много от всички партии.Ще могат да си направят и в затвора ,,ПАРЛАМЕНТ"и там да се правят на родолюбци,ама няма и няма надежда ,,Гарван,гарвано,око не вади"Българският народ е много мъдър,ама тази толерантност към крадците,вече му изкопа гроба
 • Ох Деси
  Отговор
  4 13:36  30.11.17
  Не защо,но искам да я опъна Десито един път.Има нещо мръснишко в нея,даже може и да завторя. Моля мода да не ми трие мераците,човещиния си е.
 • dkuf
  Отговор
  5 17:46  30.11.17
  ОТ ВРЕМЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА,ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА(lв това число и депутатите). ТРЯБВА ДА ГИ СТРОЯТ НА ЕДИН СТАДИОН,И С ПО ЕДИН КУРШУМ В ТИЛА,ДА ИМ ДОКАЖАТ ЧЕ СА КРАЛИ..

Напиши коментар:


Публикувай