1 626 6

Нинова: Не купих „Техноимпекс“. Имам вноска в РМД-то (ВИДЕО)

Гаражът и ателието били взети със заем. Нямам заменки, нямам ВЕИ-та, мерцедеси, нищо, обясни още лидерът на БСП

Стефанаки Йоанис

80% от българите смятат, че приватизацията е разбойническа. Заради това трябва всичко да се сложи на масата. Приватизация, концесии, обществени поръчки, заяви пред „Здравей, България“ по Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея идеята за ревизия на приватизацията била сведена през последните три седмици само до "Техноимпекс". Така се удряла опозицията, за да й се отнеме правото да бъде морален съдник в днешната ситуация. Преди това били предложени постове, за да се затвори устата на опозицията, а след това било опитано да се разбие отвътре. Нинова отново показа документите за проверки, според които няма никакви следи от престъпление по отношение на приватизацията на "Техноимпекс". Последното писмо от прокуратурата е от 10 юли.

"Ако някой днес иска дело, да заповяда. Аз няма да се позовавам на изтекла давност", категорична бе Нинова. Държавното дружество "Техноимпекс" е купено от друго дружество, в което участват 28 човека, сред които съм и аз. И всички имат дялове. И Нинова е платила единствено вноската за учредяването на РМД-то.

Гаражът и ателието били взети със заем. "Нямам заменки, нямам ВЕИ-та, мерцедеси, нищо", обясни още Нинова. БСП е единствената партия, която е дала оценка на прехода и то на конгрес. ГЕРБ се сетили едва сега. "Ако сме правова държава, атаките не са в парламента или в медиите, а само в съда и прокуратурата. Заповядайте", допълни Нинова. Всичко било прах в очите на хората. В момента изчезвали 10 милиарда лева, протестират полицаи, лекари и така се отвличало вниманието. Тя допълни, че БСП още преди 10 дни е предложила реформа в болниците, всичко било отхвърлено, а главният прокурор Сотир Цацаров заговорил за същото. Снощи е внесено предложение по член 8 на правилника на парламента, според което днес в първа точка трябва да бъде разпитан Бойко Рашков, шеф на службата за контрол на СРС.

Чувало се, че от ГЕРБ нямало да го допуснат до залата. Нинова не била говорила с Бойко Рашков, въпреки че и тя била подслушвана. "Изпълнителната и законодателната власт нямат място в спора с имотите на Симеон Сакскобургготски. Ние няма да подкрепим специален закон за това. И няма да го гласуваме. И не е това начинът за уреждане на тези сметки, защото се говори за сделки. Имоти срещу влияние.

И докато Бойко Борисов и Симеон са били в Саудитска Арабия, дали са си говорили за приватизацията на БТК, за ЕРП-ата, заради които българинът плаща най-скъпия ток? Или само за "Техноимпекс" ще говорим. Да падне давността за всичко от прехода", допълни Нинова. Нинова отказала няколко пъти на НСО да я охранява, защото парите на данъкоплатците не трябвало да отиват за охрана на политици. Заради това семейството на Нинова си е наела частна охрана, която плаща.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 09:28  06.12.17
  Мазната се обяснява какво е намазала от приватизацията.
 • Реалист
  Отговор
  2 09:29  06.12.17
  Последното изречение казва всичко - семейството на курни сами си наели охрана. Защо бе ? Да ви пази от народната любов ли? С мъж който дълги години беше шеф на митница и сега получава заплата от Лукоил, с откраднати поне 2 милиона от приватизацията, с къща и синче в щатите... На тая наистина и трябва охрана да пази откраднатото
 • къртицата
  Отговор
  3 09:47  06.12.17
  Ай шъ тъ
 • Грую
  Отговор
  4 09:51  06.12.17
  Оооох, държавата има според мен само две функции: 1. Да пише читави закони, което е задължение на Народното събрание и 2. Да създава ред и условия за ефективен контрол за спазване на така написаните закони и това трябва да го прави правителството. Кого да осъдим след като и по двата показателя има несправяне: 1. Пишат се множество калпави закони от лобисти в полза на определение кръгове, които в следствие на безбройните поправки в тях, някои от които напълно ненужни, стават ако не неизпълними то поне трудно изпълними и 2. Кражбата на държавен ресурс бил той от местни приходи или от външни фондове или айде да не го наричаме кражба, а "разпределяне" е основна управленска държавна политика . Ами как тогава искате политиците да не са забъркани в подобни събития?
 • безпартиен
  Отговор
  5 19:13  06.12.17
  И аз исках да си купя,ма не ми дадоха,щото съм от друго село!Бяхси приготвил парите,но не си спомням колко бяха и от къде ги взех!
 • пак ли
  Отговор
  6 19:20  06.12.17
  куРнелия

Напиши коментар:


Публикувай