505 3

Платили сме близо 1,6 млн. лв. заради осъдени в Страсбург институции

България е сред най-големите нарушители на човешките права в Европа

Стефанаки Йоанис

България е сред най-големите нарушители на човешките права в Европа. Също така страната ни е една от четирите държави заедно с Турция, Румъния и Грузия, за които е проведена процедура от обикновено към засилено наблюдение на делата. На България се падат 7 процента от общия брой дела под засилено наблюдение, като пред нас само Русия, Турция и Украйна.

Toва разкри омбудсманът Мая Манолова.

През 2017 г. България е изплатила 799 595 евро обезщетения по осъдителни решения на Европейския съд за правата на човека в Страсбург. За сравнение през 2016 г. страната ни е изплатила 969 492 евро обезщетения, а Германия - 69 369 евро.

Тя допълни, че България има един от най-високите дялове на неизпълнени решения на съда в Страсбург.

По думите на Манолова системните нарушения на Конвенцията обикновено се дължат на лошо законодателство и лоши административни практики и трябва да се работи те да бъдат отстранени, за да не бъде осъждана България отново и отново.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 18:04  30.11.17
  Значи едно МВР извършва някаква дейност, вкарва престъпник в затвора, но не събират добре доказателствата, съдята отсъжда, но без да съблюдава бъдещи проблеми след издадената присъда и престъпникът, си наема адвокат, който подава жалба, която бива изплатена с народни пари. МВР се финансира чрез данъци, които народа плаща, съдилищата и съдии получават хиляди левове месечно на калпак, и пак народа плаща, а накрая, когато трябва да се понесе отговорност, пак народа плаща. Защо нито един по линията не носи лична отговорност за делата си и за лошо свършената работа? Представете си фирма, която прави продукт, но той не е това, което е поръчано и клиента не може да го използва. Клиентът ли плаща за продукта, за неговото преправяне и ново изработване? И дали ако дори веднъж се случи клиента да плати, дали ще повтори с избора на същата фирма при повторна поръчка? Българският народ няма избор, а трябва да ги има.
 • Шаран БГ
  Отговор
  2 08:18  02.12.17
  Живеем в страната на НЕВИННИТЕ ! Плащай Ганьо, да ти дойде ума в главата ! Пука им на управляващите! Някой да е останал без месечна плата и да е излязал да протестира на улицата - я министър, я депутатин ?!?!
 • неутрален
  Отговор
  3 14:00  02.12.17
  Да плащат тези, заради, които сме осъдени, а какво става корумпираните ги оправдават или като Тиквата и Цв. Цв. ни осъждат, а ние плащаме. ДА СИ ПЛАТИ ТИКВАТА ЗА 50 000 евро, Цв. Цв. също има около 200 000 /тези се споменават/ е то се знае на кой кои са идиотщините. ДА СИ ГИ ПЛАЩАТ ТЕ, а пак хващат голия данъкоплатец.

Напиши коментар:


Публикувай