851 6

Времето виновно за паднал бетон върху кола на ”Хемус”

Пари за ламарини, но не и за човек

Венцислав Михайлов

Януарският сняг и лошото време са виновни за падането на бетонно парче върху кола на магистрала „Хемус”, а не институциите, които поддържат съоръжението.

Това е заключението на прокуратурата две години след инцидента, при който едва не загина млад мъж.

На 25 януари 2016 г. парче от фасадна плоча на мост на АМ "Хемус" падна върху предното стъкло на автомобил „Фолксваген” с кюстендилска регистрация край село Елешница. Пострадалият пътник в колата - 30-годишният тогава Наско Златинов бе откаран в УМБАЛ "Царица Йоанна" със счупена долна челюст.

Младият мъж все още не се е възстановил, а операциите продължават и днес - в САЩ, където живее. Според прокуратурата виновни няма. Наско завежда иск към Пътната агенция, за да покрие лечението си. Претендира за 4000 лева, има и документи. Същото прави и собственикът на колата – иска 109 лева за предното стъкло, съобщи bTV.

От АПИ признават и изплащат щетите нанесени върху автомобила. Не признават обаче имуществените вреди на пострадалия, а причината е в детайла.

„Към представената от него молба в Агенцията са приложени редица документи, част от които са и две фактури, за които обаче в действителност няма приложени платежни нареждания, т.е. не са налице доказателства, че от пострадалото лице са извършени въпросните плащания”, заяви Благородна Йорданова, началник - отдел „Обществени поръчки и правно обслужване” към АПИ.

„Имаме двоен критерий – в единия случай казваме: Да, ние сме задължени да платим, в другия казват: Не, няма да платим, защото се касае за човек. Плащаме ламарините, но не плащаме на човека”, отбеляза адвокатът на Наско Златинов – Георги Вълков.

Наско и адвокатите му ще водят и дело за неимуществените вреди за 100 хиляди лева.

Междувременно Софийската градска прокуратура прекратява разследването със заключение, че става дума за „случайно събитие”, свързано и с лошо време.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • aha
  Отговор
  1 09:43  11.12.17
  Първо питаш АПИ, ще пада ли няма ли да пада и тогава минаваш ! Човека е виновен и другия с него ! Какво прави там , точно когато пада това парче бетон ! Докато има ТАКО И СВАКО , така ще е !?! ПЪЛНА ИДИОТЩИНА !!!!
 • Бай Киро
  Отговор
  2 10:19  11.12.17
  Всеки шофьор е длъжен преди да премине под такова съоръжение или тунел да спре преди него да слезе от колата да го огледа и ако е безопасно да премине.
 • 😀😀😀
  Отговор
  3 14:48  11.12.17
  Движел се е с несъобразена скорост!
 • гощо
  Отговор
  4 08:05  12.12.17
  Времето било виновно аахахахахахахаахаххааха...........
 • Гого
  Отговор
  5 16:11  12.12.17
  Аз пък си мислех че Ким Чен Ун е виновен такива абсурди само във Бананова република България ако това го чуят в Брюксел ще умрат ама от смях!
 • ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ
  Отговор
  6 03:04  13.12.17
  Купувайте все още Винетки!!!

Напиши коментар:


Публикувай