436 7

Отец Паоло Кортези е "Човек на годината"

Католическият свещеник приюти сирийско семейство след скандала с изгонените от Белене бежанци

Константин Карагьозов

Отец Паоло Кортези спечели приза "Човек на годината" на Българския хелзинкски комитет за принос към правата на човека. Католическият свещеник беше отличен за смелата му позиция при скандала с изгонените от Белене сирийски бежанци.

Отец Кортези приюти сирийското семейство, за което впоследствие получи дори заплахи за живота си и се наложи за няколко месеца да напусне България. От месец септември насам обаче той отново служи в България.

"Множеството българи са добри хора и могат да вършат добри работи. Проблем е, когато едно малцинство, викайки, решава съдбата на хората и решава съдбата на достойни хора. Това не е хубаво никъде и никога", заяви той при получаването на приза си.

Наградите "Човек на годината" бяха връчени за десети пореден път по повод международния ден за правата на човека.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • РУМЕН
  Отговор
  1 18:11  11.12.17
  ИЗРОД!

  Коментиран от #6

 • 2 18:17  11.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 18:25  11.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Куне
  Отговор
  4 19:02  11.12.17
  Приютил чужди хора на чужда територия в чужда държава за него и за тях и го правят герой.Нещо сбъркано има тукНо в нашата държава е така.
 • Бай хой
  Отговор
  5 19:18  11.12.17
  Не ми мяза да е като лик. По скоро е като .ъз.
 • впечатлен
  Отговор
  6 10:40  12.12.17

  До коментар #1 от "РУМЕН":

  "Румене", много точно си се определил! Браво! Нямам какво друго да ти кажа, защото няма смисъл. Ти вече си изграден и никога няма да се промениш. За съжаление! Такива примитивни люде като тебе у нас с лопата да ги ринеш! Без душа, без реална мисъл, без ясно съзнание, без нищо друго освен злоба и омраза.
 • Ник Гешев
  Отговор
  7 22:34  13.12.17
  какъв е тоя зевзек куртези откъде се взе бе брато да не си от село дебелт бургаско там като тебе валяло само такъв мишерет нямаше тъдява айде беш че да нехраниме още едно гърло.

Напиши коментар:


Публикувай