Last news in Fakti

11 Януари, 2012 09:08 10 049 17

Полицията си свършила работата на „Хемус“

  • хемус-
  • сняг-
  • автомагистрали-
  • почистване-
  • тир-ове

Блокадата на магистралата е предизвикана от безхаберието на „Автомагистрали“

Полицията си свършила работата на „Хемус“ - 1
Снимка: БГНЕС

Не е вярно, че полицията не е спряла ТИР-овете на АМ „Хемус“. Първите камиони от колоните тръгнаха без разрешение и блокираха движението. Спирането на камионите започна от Велико Търново, откъдето бяха отклонявани. Това заяви в студиото на БНТ зам.-директорът на Главна дирекция „Охранителна полиция“ Алекси Стратиев.

Според него действията на полицията по случая са били адекватни. „Основният проблем беше в „Автомагистрали“ ЕАД, която беше натоварена с почистването на магистрала. категоричен бе той.

Проблемът беше, че пътят не беше почистен. С наличната си техника „Автомагистрали“ би трябвало да е почистила, но това не беше сторено“, допълни Стратиев. Той заяви, че е шокиран, че се е наложило вицепремиерът Цветан Цветанов и регионалният министър Лиляна Павлова да търсят роторни снегорини, при положение, че тази техника е била налична в "Автомагистрали".

Всеки шофьор, който не се съобразява с полицейските разпореждания, подлежи на лишаване от правоуправление за срок от 6 месеца плюс глоба, посочи зам.-директорът на „Охранителна полиция“.

Стратиев уточни, че ще се обсъжда предложението за ограничаване движението на тировете за определен времеви участък, но това би трябвало да е временно и не за всички пътища.

От своя страна, зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов се съгласи, че блокадата на "Хемус" е предизвикана от пълното безхаберие на "Автомагистрали". "Те хубаво си караха Йорданов и Ивановден, но проблемите отнесоха шофьорите", коментира той.

Във връзка с предложенията за ограничаване на движението на ТИР-овете, Лалов каза, че България и сега се заобикаля от много международни превозвачи заради нейната непредсказуемост в това отношение. По думите му трябва да се вземе решение в дългосрочен план по този въпрос, а не да се променят периодично правилата.

"Страната ни е поела ангажимент да осигури транзитни маршрути в рамките на ЕС и трябва да се съобразим с това", подчерта Красимир Лалов.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ахйсхййа

    3 0 Отговор
    Автомагистрали АД са виновни, но до голяма степен са виновни и шофьорите на Тировете без подходящи гуми. За съжаление почти на всеки шофьор на лек автомобил му се е налагало зимата да кисне някъде по потищата заради такива тирове и неопитни шофьори на тирове. Даже бих казал не неопитни а неграмотни. Такива, които немогат да направят разлика между зимна обстановка и и лятно време. Аман от пишман тираджии. Такива дето могат само да въртят геврека без да мислят.
  • 2 лумпус

    3 0 Отговор
    толкова некомпетентни са тия от полицията че не е истина........КАМИОНИТЕ БИЛИ С ЛЕТНИ ГУМИ......просто такива няма, има един вид нови и с изтъркан протектор,това да не ти е лек автомобил...толкова са смотани......да ги отбивали на паркинги..каде има такъв по магистралата освен нивите,,,,абе пълна порнография...карам в ЕВРОПА но там ни спират на паркинги с тоалетни и бани........и ние сме хора все пак

    Коментиран от #6

  • 3 vanko

    1 1 Отговор
    abe ti vaob6te ima6lisi xaber ot libota na tiradjiite prav e kolegata 4e kamionite sa s edin vid gumi tova netie leka kola da otide6 ot vas do magazina i obratno az sa6to karam v evropa itam vinagi pati6tata sa po4isteni
  • 4 шофьора

    3 0 Отговор
    този умник Стратиев, да отговори на два въпроса:
    1. Един метър сняг да ли пада за един час?
    2. Къде беше патрула на магистрална полиция през ноща и защо не пренасочи движението през искърското дефиле?
    От канцелария лесно се оправя движение.
  • 5 кат

    1 0 Отговор
    Какво да ти отговори погледни го, че не знае на кои свят е
  • 6 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "лумпус":

    @2 verigi be pichove,slagaite verigi.ama vi marzi tavi boli.
  • 7 Шофьорчето

    2 0 Отговор
    Не позволявайте управляващите да ни настроят едни срещу други!
  • 8 Даниел Атанасов

    1 0 Отговор
    yyyy
  • 9 330i

    1 0 Отговор
    ами как да го почисти като издухал парите, а?? няма да се учудя ако почне да говори че дизела е поскъпнал и трябват още
  • 10 fridam__

    1 0 Отговор
    seki pat se pazarat kato kalaidjii seki pat tesa pravi drygite im sa vinovni sela evropa moe da se 4isti na miga na6ite nemogat ba.iiiiiiii dokoga 6e gi tarpim nikvi pari nedavaite za vinetki danaci i tem podobni da se obedinim da vidim ko 6e napraviat te samite 6e se izjadat
  • 11 Bobi

    1 0 Отговор
    Е , ако трябва да сме честни има зимни , всесезонни и летни гуми , но зимни се слагат само в северните страни . Най-често се използват всесезонни , защото примерно пътуваш от Германия за Сирия и няма да сменяш гуми по пътя я
    Основния проблем е в непочистените пътища !
  • 12 ivan

    1 0 Отговор
    hora nemoge 5 kamiona da po4istvat ot vitinia do tretia tunel i obratno tezi kamioni sa moralno ostareli edinidori i ne e mojal da izleze i da po4istva za6toto se e s4upil predi da izleze tam triabva seriozna tehnika a ne zilove i urali
  • 13 Nedovilen

    2 0 Отговор
    Всяка година Една и Съща! СРАМОТА!!! Пак ги изненада снега! А сега пак и 5 камиона им били виновни, че немогли да изчистят.
    1. Каде бяха преди тези 5 камиона, че не изчистиха?
    2. Синоптиците бяха обявили седмица по рано, че ще има големи снеговалежи!
    3. Колко снегорина бяха там и чистеха?
    4. Каде им са роторните снегорини?????
    5. Оставили са блокирани тези камиони без никои да им обясни защо да не карат, какав е пътя напред, и да им даде сведение. Ама как да им даде като от агенция патно управление въобще незнаеха какво е положението.
    6. С цялата си наглост обвиняват камионите ....... ами даите инфо на шофьорите бе. Тези хора 24 часа са стояли там - ако нямат гориво, храна, вода, как да стоят в невидение, пак и магистрала е това.......Фирмите имат срокове за доставка на стоките които превозват! Само в БГ е така! Кой ще плаща неустоиките - пътна инфраструктура ли?
    7. Тези камиони са си КУПИЛИ ВИНЕТКИ - кой годишна, кой дневна! УПРАВДАНИ ЛИ СА! ПИТАМ!
    8. И най-голямата глуспот - ДА СПРЕЛИ КАМИОНИТЕ, ДА НЕ КАРАТ И ЗИМАТА!

    Ами спрете ги бе!
    Вие лятото ги спирате!
    Съботи и недели ги спирате!
    Сега вземете и зимата да ги спирате, и от 365 дни ако им е позволено да пътуват 200 по счупените ни пътища и магистрала трябва да са доволни! НАЛИ!
    Аааа, и още нещто - НИЩО ЧЕ ПЛАЩАТ ВИНЕТКИ за 12 месеца (365 дни) по 1300 лв
    Оправия в тази България няма да има!!!! Само ДаНъЦи, такси, винетки, глоби и санкции! НИЩО ЧУДНО СКОРО И ДАНЪК ВЪЗДУХ ДА ПЛАЩАМЕ, БЕЗ ДА НИ ДАВАТ ДА ДИШАМЕ!
  • 14

    0 0 Отговор
    Работата на полицаите е да спрат камионите, не да им кажат да не тръгват и да се обърнат на другата страна, а да ги СПРАТ.
    Какво ме грее дали са тръгнали с разрешение или без, ако трябва да ги арестуват.
  • 15 bellator

    1 0 Отговор
    До коментар 13 Браво абсолютно си прав аз преди няколко дни се прибрах от Германия с кола със всесезонни гуми и нямах никакви проблеми докато не стигнах Пернишка област,срамота,ужас и незнам какви думи да използвам,най-зле сме от цяла европа това е факт,в тази държава всеки си прехвърля топката един на друг без да поема отговорност,управляващите засрамете се докога ще живеем в тази дупка наречена България,как искате младите хора да останат тук,имал съм възможността да остана и живея в Щатите още преди години но винаги съм се връщал тук с надежда ,но за съжаление 5 години след членството ни в Европеиският съюз няма промяна ,уви ЕМИГРАЦИЯ ,изходът летище София
  • 16 красимир ккг

    1 0 Отговор
    Колеги зима е,а и не забравяйте че за да спечелиш конкурс за почиствани на пътища се дава % и то не на случайни хора. Та после нали трябва да си ги избие от някъде парите чорбаджията така е поне в BG.Всъщност това се отнася за всички конкурси,зделки ....в BG.
  • 17 павел

    0 0 Отговор
    КАТ ги спрели,но те продължили.МОЛЯ!!!Как става тоя номер,ченге да ти размаха палката,а той да не спре?