Last news in Fakti

11 Януари, 2012 10:31 1 286 0

Няма вече блокирани хора в снеговете

  • обстановка-
  • сняг-
  • бедствено положение

Продължава разчистването на пътища и възстановяването на електропреносната мрежа в областите София, Ловеч, Пазарджик и Смолян

Няма вече блокирани хора в снеговете - 1
Снимка: БГНЕС

Приключиха операциите за извеждане на блокирани от снеговете хора. Всички хора, които бяха блокирани от снега, са изведени на сигурно място. Няма пострадали граждани. Продължава дейността по разчистване на пътища и възстановяване на електропреносната мрежа в областите София, Ловеч, Пазарджик и Смолян, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Възстановено е електрозахранването на по-голямата част от населените места на територията на страната. Към момента без нормално електрозахранване са общо 850 абоната, като:
- на територията на „ЧЕЗ – България” ЕАД 598 абоната са без ел. захранване в 14 населени места на територията на общините Правец, Етрополе и Самоков – обл. София и Тетевен, Угърчин в област Ловеч.
- на територията на "Е.ОН - БЪЛГАРИЯ - МРЕЖИ" АД без електроподаване са 5 махали в област Габрово;
- за района на „EVN – България  ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ” АД – 6 населени места в област Смолян.

Аварийните екипи обхождат труднодостъпни участъци, като се очаква днес до края на деня проблемите с електроподаването на бъдат решени.

Възстановено е водоподаването на територията на община Роман.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, заснежени, по високите и усойни места заледени, обработени и опесъчени.

Област Ловеч
В с. Българене половината село е без ток, с. Прелом половината село няма ток, в с. Славяни не работи трафопост, един квартал няма ток. В община Угърчин пътят за село Славщица вече е проходим и е закаран хляб в селото.

В община Тетевен без ток са: кв. “Бесарин”, махалите “Брязово” и Горньово и селата Черни вит, Дивчовото, Васильово, Рибарица, Бабинци, Глогово и Градешница. Разчистени са пътищата да селата Глогово, Градешница и Галата.

Приключиха спасителните действия в мах. “Брязово”, с. Рибарица. Екип на Планинска спасителна служба изведе четирима човека, две от които деца. Екип на ГДПБЗН са транспортирали хората до домовете им в с. Рибарица.

В община Троян без телефонна връзка са населените места Дебнево, Старо село и Голяма Желязна.

Спасителен екип на ГДПБЗН е разчиствал паднали дървета и е осигурил доставянето на хляб и хранителни продукти от първа необходимост в мах. “Баба Стана”, с. Орешак.

Хората от хижа “Хайдушка песен” са евакуирани и транспортирани до гр. Троян. Пътят до хижата не е проходим. Автомобилите на туристите са в района на хижата.

София област
Пътят до с. Калугерово мах.”Рударец”, е отворен и хората са слезли до селото за провизии.

Област Пловдив
Пътят от с. Скоболево до село Чурен, община Куклен е разбит и се работи за цялостно почистване.

Състояние на пътищата от републиканската пътна мрежа

Състояние на проходите:
„Златишки проход” - път ІІ-37 Етрополе-Златица е затворен за МПС.
„Твърдишки проход” - път ІІІ-662 Твърдица-Елена затворен за МПС.
,,Върбишки проход” - затворен за МПС.
„Вратник” - затворен за МПС /път ІІ-53 Сливен-Елена/.
„Троянски” - затворен за всички МПС.
„Дюлински проход” - път ІІІ-906 забранено е движението на товарни МПС. Обходни маршрути: път І-9 Варна - Обзор - Слънчев бряг или Ришки проход.
проход „Айтоски” - път ІІІ-208 Провадия-Айтос - забранено е движението на МПС над 20 т. през стоманен мост на р. Казан дере.
проход „Шипка” - път І-5 /Е-85/ забранено e движението на МПС над 10 т. - срок до 31.03.2012 г.
проход „Петрохан” - всички МПС да се движат с вериги, забранено e движението на товарни МПС над 10 т. и МПС с ремаркета и полуремаркета.
през проходите „Превала”, „Пампорово” и „Рожен” - всички МПС да се движат с вериги, а товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

Затворени пътища (участъци):
Ловеч: път Шипково-Рибарица е затворен за МПС поради снегонавяване.
Стара Загора: път 5005 Шипка-Бузлуджа, затворен за МПС поради снегонавяване.
Добрич: път ІІІ-2077 „Честименско – Каблешково”, връзката със Силистра се осъществява през селата Алеково и Алфатар.
 
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
Пазарджик: път ІІ-37 Батак-Доспат и път ІІІ-377 Розово-Равногор са затворени за товарни автомобили, а останалите МПС да се движат с вериги; път Велинград-Юндола-Аврамово, път Велинград – Сърница, път Ракитово - Цигов Чарк и Белово - Юндола - товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.
Смолян: път ІІІ-843 Доспат-Сърница; път ІІІ-866 Девин-Михалково  и  път III-197 Борино – до границата с Гоце Делчев - товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.
 Сливен: път ІІ-53 с. Бяла - с. Стара река – пътят е наводнен поради преляла река. Забранено е движението  на МПС над 3,5т.,  движението се осъществява в едната лента. Обходен. маршрут: Стара река-Кипилово-Котел-Петолъчката.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА