3 898 8

КАТ издава книжка за 22 дни, после глобява

Административна грешка коства сума ядове на правоспособен водач

Константин Карагьозов

МВР поднови книжката на шофьор, но не за 10 години, както предполага Законът за българските документи за самоличност, а за 22 дни. След това същият мъж е бил глобен от "Пътна полиция" със 100 лева като неправоспособен водач, пише "Марица".

На първа инстанция санкцията е потвърдена от районните магистрати в Асеновград, но след това Пловдивският административен съд я отменя със свое неподлежащо на обжалване решение. Мотивът е прост - допуснатата грешка е на администрацията, а не на шофьора.

Книжката на мъжа изтекла през 2015 г. Подал документи за подновяването и получил ново свидетелство за правоуправление на 30 юни 2015 г. В него било записано, че то важи до 22 юли същата година, вместо до 2025-а, както би трябвало.

Човекът не обърнал внимание и продължил да ползва автомобила си без да има проблеми. Около 23:48 часа на 1 февруари т. г. обаче бил спрян с колата си Renault Megane на пътя от село Червен за Асеновград. Патрулът установил, че книжката е изтекла и санкционирал водача, който после потърсил правата си в съда.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Густо Майна
  Отговор
  1 10:56  21.12.17
  Е това не е ли100 % пример, че в държавните структури работят откровенни тъпаци?! Колко прост трябва да си, за да не разчетеш (ако си се научил) очевадна техническа грешка и като служител на закона, да изпълниш най-важната част от задълженията си, а именно помощ на индивида и обществото! Как да титулуваш такива измекяри "полицаи"!!! Вместо да обърнат внимание и помогнат на човека за поправяне на грешката, сътворена от техните структури. Срещу заплащане при това!
 • Гост
  Отговор
  2 11:02  21.12.17
  Абсорютно прав си и подкрепям изцяло мнението ти! Но, забележи: Публикувано във факти.бг: На първа инстанция санкцията е потвърдена от районните магистрати в Асеновград". Хайде сега някой да ми каже и тези съдии дали са нормални! И те съдби решават и те справедливост раздават! Абе, да вземе човек един автомат и да отърве тази земя българска от поне малко измет! Кога ли на някой ще му писне?!
 • Комплексирани бг полицаи
  Отговор
  3 11:14  21.12.17
  Казал съм го много пъти и пак ще го кажа.ние във бг нямаме полиция .Това са комплексирани мишки наречени полицаи.идете във западните страни да видите полиция .Авторитет физически здрави ,самочувствие но със покритие.тука са пълен смях .Имат самочувствие но без покритие
 • Владимир
  Отговор
  4 11:31  21.12.17
  Само за информация, в Турция за несветеща крушка на фар те отбиват на първия паркинг и ти казват(най-учтиво, любезно)че фара ти не свети, а не пишат глоба, защото на повечето автомобили не изписва за изгоряла крушка и водача логически няма как да разбере!!!

  Коментиран от #5


 • ДЮна
  Отговор
  5 11:53  21.12.17

  До коментар #4 от "Владимир":

  Ма изобщо не ми говори за тая манг...ска държава. В същата, на Ататюрк Еърпорт, гонят неправилно паркиралите с буркани, без да ги глобяват. Буквално ги пъдят. 17 век! Няма глоби. В същата, на островчето в кръстовището стои паркирана патрулка с пуснати буркани, до нея гордо се пъчи ченгето, вдъхвайки едва ли не уважение, а през това време минават НОН СТОП на червено от всички посоки. Това в столицата. Ама че развита страна! Направо идол!
 • 6 13:02  21.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Шаран БГ
  Отговор
  7 18:56  21.12.17
  Районните магистрати в Асеновград явно нямат ни срама и перде!! Особено след "справедливите" присъди над циганите-побойници. Какво друго да се очаква от тях? Те не мислят, не разсъждават - просто чакат края на месеца , за да получат "сиромашките" си заплати!! Ама са СЪДИИ, я .....

  Коментиран от #8

 • станимъка
  Отговор
  8 22:01  21.12.17

  До коментар #7 от "Шаран БГ":

  И на цАЦАРОВ кариерата тръгна от Асеновград.

Напиши коментар:


Публикувай