883 7

Политици заминаха за Одеса с първи редовен полет

Милена Богданова

Депутати и вицепремиери са първите, които се възползваха от новооткритата въздушна линия между София и Одеса. Тя ще се осъществява от българския национален превозвач „България Ер”. Откриването на редовната линия е по инициатива на вицепремиера Валери Симеонов. „Поводът за организирането на този първи полет и съответно за създаването на редовна транспортна връзка между България и Одеса беше посещението на българската правителствена делегация в края на август по покана на българската общност в Украйна по повод на техен празник”, каза Симеонов преди излитане.

В делегацията участват председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът по икономика и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов, а също така правителствена делегация и народни представители.

Новата линия значително ще улесни българите, които живеят в Одеса, да посещават по-често родината си. В момента се пътува между 10 и 12 часа с автобус. Двупосочните полети на българския национален превозвач ще се осъществяват всеки петък и неделя.Още по темата

 • Нова авиолиния от София

  Нова авиолиния от София

  От началото на февруари ще заработи нова въздушна линия между София и Одеса. Тя ще се извършва от българския национален превозвач. Полетът ще е ...
  15.01.2018
  2 484
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гьостер
  Отговор
  1 17:54  22.12.17
  Ко може да не се връщат тия бъстуни...

  Коментиран от #2

 • Гост
  Отговор
  2 18:41  22.12.17

  До коментар #1 от "Гьостер":

  Подарък от сърце за братска Украйна.
 • бай Тодор
  Отговор
  3 18:48  22.12.17
  А платили ли са тия навлеци за возенето?
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  4 23:39  22.12.17
  Може ли да им направят един "туристически тур", с възстановка на събитията в Домът на културата? Предлагам да я гледат от вътре. Все пак, вън е студено.
 • Гост
  Отговор
  5 07:25  23.12.17
  Показват на Валери къде може да отиде ако продължава да се напъва. Следващата командировка ще бъде до Сибир.
 • Вън от ЮРЪЪП
  Отговор
  6 10:43  23.12.17
  Направо да си останат зачий пур са ни тук. Отврат и паразити и хитри крадци такива.
 • мрак
  Отговор
  7 12:08  23.12.17
  Пътувам често до летище Пловдив. И особено в късните часове около 20 и 21 часа. Сега правят и ремонт на пътя, но това летище е носталгия на кадрите на плачещия кмет на Пловдив носталгия по социълизъма и комунизъма поточно когато България светеше като Дискотека има няма. Пътуваш към летището и както е обвита във тама ръководството на летището така е пътя към него. Няма табела указваща посоката към летището и оттам пътя е пълен мрак. Но трябва ли да стане някаква голяма верижна катастрофа та да разбере маминия суджук плачещ, че вечер проблема с пътя към летището е негово и на неговите партийно назначени другари на ясла в летището. Няма такава държава както няма и алтернатива на властта в момента нали вожде, другарю Борисов. Когато фактите говорят и другарите мълчат или плачат.

Напиши коментар:


Публикувай