1 960 11

Каролев: Еколози и общинари мълчат като е*ани. Що тъй?

Мария Атанасова

Икономистът Владимир Каролев направи остър коментар във фейсбук относно замърсяването на въздуха в София. Той негодува срещу практиката да се обвиняват автомобилите за лошия въздух при положение, че основният виновник е отопление с твърдо гориво.

Ето пълният текст на Каролев във фейсбук без редакторска намеса:

В София коли няма, а въздухът още по-мръсен. Еколози и общинари мълчат като е*ани. Що тъй? Бебетата с бронхити, астми и перспектива за рак на белия дроб. Кво да кажат на народа - олеле, мале, да се снишим, то ще мине?

Пък то истината проста - всеки пети "софиянец" се топли на твърдо гориво, включително най-богатите квартали. Ниска температура на изгаряне - много и най-гадни фини прахови частици. Проблемът е политически нерешим - как да свиеш сърмите на най-бедните (циганите) и най-богатите избиратели, след като първите ти носят гласове, а вторите ти носят пари за изборите? :D Свиквайте, екологията отдавна е политика, а не наука. Палете свещ да ви се размине рака на белия дроб, друго няма какво да направим :)

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Реалист
  Отговор
  1 17:00  27.12.17
  Ами прав е, свиквайте...

  Коментиран от #2

 • Гоуст
  Отговор
  2 17:47  27.12.17

  До коментар #1 от "Реалист":

  Да свикват? Тези, които да свикват да си стоят в България, а другите, които искат да се "борят" - да хващат някой от терминалите, защото управия няма!
 • Къртев
  Отговор
  3 17:48  27.12.17
  Каролев, като е на*.ан, защо не мълчи?
 • Различен
  Отговор
  4 18:03  27.12.17
  Ма Г-н Каролев, колко пъти да ви давам решение на софийските проблеми? Ама всичките накуп! Направете няКОЙ друг град, столица на България, и за има няма 20-30 години, ще си станете онова мизерно кално село, с 10-15 хиляди жители, което сте били преди да станете столица! А тогава сме имали Европейски градове, с по 50-60 хиляди души население, процъфтяващи, които вие "великите"софиянци унищожихте и продължавате да унищожавате и ги върнахте пак там, след освобождението, да са с по 50-60 хиляди души пак! Без икономика и без перспектива, освен емиграция!

  Коментиран от #10


 • Франс
  Отговор
  5 18:08  27.12.17
  Абсолютно прав.За това трява комплексен подход инестиции в нови технологи забрана за твърдо гориво + наказателна отговорност за тези които прекомерно замърсяват
 • барбалан
  Отговор
  6 18:16  27.12.17
  Каролев трай си бе, не им давай жокери, щото сега всеки софийски общинар ще седне в димяща трошка и ще бръмчат денонощно из столицата за да доказват недоказуемото... Може да изкарат и Икарусите...
 • климатичко
  Отговор
  7 18:29  27.12.17
  Прав е! А какво да кажем в Пловдив с най-мръсния въздух в Европа? Демокрацията направи "кюмюра" господар на отоплението! С това постоянно увеличаване цените на електричеството, скоро и последните потребители на ток ще минат на твърдо гориво. И за това определена вина имат политиците! И особено онези, които подписаха заробващия договор с "Марица1 и 3"! Тези хора все някога трябва да влезнат в затвора!
 • 8 18:34  27.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • аха
  Отговор
  9 03:56  28.12.17
  Отопление на твърдо гориво - глупости. Дизелът е основния замърсител
 • гощо
  Отговор
  10 10:07  28.12.17

  До коментар #4 от "Различен":

  За замърсен въздух в следствие на утопление с въглища и подобни други! Къде тръгна да си избиваш провинциалният комплекс ти сега!?!? Тук в София няма местни просто на някой от нас баби,дядовци са дошли по рано! Та който и град да беше обявен за столица пак наще баби и дядовци щяха да са дошли първи и пак щяхме да сме столичани а ти пак комплексиран провинциалист! Всичко това го казвам като човек роден,расъл в първата кооперация в София която е паметник на кОлтурата и на улицата ни има жълти павета!!! Та ако не си ме разбрал ВСИЧКИ СМЕ ОТ СЕЛО МА НИЕ БЯХМЕ ПЪРВИ ТУКА!!!

  Коментиран от #11

 • ооооо
  Отговор
  11 18:33  28.12.17

  До коментар #10 от "гощо":

  В кой клас си, "гощо"?

Напиши коментар:


Публикувай