1 181 10

Скандал заради Банско между Владо Каролев и Асен Генов

Псевдозелените го правят това от 2002 година и съда неколкократно е казвал, че няма нарушение

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Олигархичен модел на Банско вижда Асен Генов. Само десет дни на сезон имало задръствания на Банско. Пред Нова тв той сподели, че решението на МС за втория лифт бил в нарушение на няколко закона. Можело да се даде пътя на консеция и туристите да се извозват с електробуси. Апетитни хапки от България се разпределяли до удобни на властта олигарси, смята Асен Генов.

Явно гледаш Пирин от паветата, атакува икономистът Владимир Каролев. Този човек не е стъпвал в Банско, захапа Генов. Едно и също говориш 15 години, продължи икономистът. Той подчерта колко често има опашки за пистите. Няма значими нарушения на Пирин, според икономиста.

Протестът за защита на Пирин е политически, по мнението на Каролев. Част от протестиращите били кандидати за депутати. Имало опит да се спре развитието на зимния спорт у нас. Асен Генов атакува Каролев, че имал интереси в Банско, защото имал запориран хотел в курорта. Ти в час ли си, реагира Владимир Каролев. Ти си паркетен еколог, продължи икономистът. Ти не ходиш на избори, а си се пришил там, захапа той Генов.

Генов не можа да отговори на Владимир Каролев как така два пъти по-малката Словакия е в пъти по-развивна в ски туризма у нас. Освен това протестърът заяви, че едва 10 дни в годината имало коли, които отивали към пистите на Банско и предложи да по тесния път, който едва побира две коли да се пуснат електрически автобуси, вместо да се направи втори лифт. "Явно гледаш Пирин от паветата, ако сте се качвали по пътя ще знаете, че две коли трудно се разминават, камо ли автобуси, опашките са всяка сутрин часове наред. Банско има абсолютно несъответствие от капацитета на пътя и кабинките горе.

Псевдозелените го правят това от 2002 година и съда неколкократно е казвал, че няма нарушение. Каролев се разгневи на бръщолевенията на Генов, като нееднозначно го попита: "Ти в час ли си, бе? Ти луд ли си, нормален ли си?. "Това е чисто политически протест, повече от половината са участвали в изборите. Има съпротива в развитието на зимния спорт у нас", завърши Каролев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 11:16  04.01.18
  "Зелена" мафия !
 • Morgoth
  Отговор
  2 11:43  04.01.18
  Ето тези дискусии с този тон са които в крайна сметка карат хората да не вярват нито на едните нито на другите. Междувременно по Канал 1 двама по-неизвестни и по-възрастни дискутираха същата тема доста по-културно. Лифт трябва и може да се направи без да се изсече и застрои половин Пирин. Проблема е, че едните наистина искат да застроят колкото може повече, а другите искат ако може да затворят цялата планина за посетители или поне да забранят лифтове, коли и дори хижи, та да се ходи само пеш и да се спи само на палатка.
 • Гост
  Отговор
  3 12:11  04.01.18
  Карколев е пълен мечкадар и ибрикчия
 • gost
  Отговор
  4 12:32  04.01.18
  Два пъти по-малката Словакия се намира два пъти по-насевер от БГ. Словакия се характеризира изцяло с умеренокинтинентален климат, за разлика от Пирин, които е под средиземноморско влияние. Средната зимна температура в Словакия за Дек-Фев, е отрицателна -2.87 С, за България е положителна +0.36, като тенденцията е температурите да се покачват. http://www.weatherbase.com Това не предполага задържането на сняг. Струва ми се безмислено развиването на инфраструктура която след 10-тина години ще трябва да се премахва заради липсата на условия. От друга страна през лятото е изключително грозно да ходиш в планинанта и да гледаш следите от човешката дейност - влекове, стълбове, жици и други съоръжения. (дървета има и в парка, ама не е същото).

  Коментиран от #7


 • Юпи
  Отговор
  5 14:09  04.01.18
  щом Генов критикува значи има парички зад него .Универсалните протестъри могат всичко.Нека да видим поне къщичка за птички да направят.На Генов погледът му е като на измамниците от тука има тука нема.Как може да критикуваш нещо което не познаваш.

  Коментиран от #6

 • гост
  Отговор
  6 14:59  04.01.18

  До коментар #5 от "Юпи":

  Юпи ! Ще стане също като при нас. Застоиха и присвоиха пътя Божурец Топола , затвориха плажа буните ВСИЧКО !!!!! БОКЛУЦИТЕ от бялата лагуна КОЙТО ПЛАЩАТ на измамника Каролев !!!! Бетонираха брега от Дуранкулак до Резово !!! И как станаха СОБСТВЕНИЦИ на тая земя ??????
 • Скитник1
  Отговор
  7 18:36  04.01.18

  До коментар #4 от "gost":

  Бих Ви посъветвал ,преди да пишеше за Пирин, да посетите Ломницки щит, след това Морске око /Полша/ и това през лятото за да можете да видите и почуствате повече. Моето мнение е ,че там има много повече човешка намеса - лифтове, туристи, пътеки, информация, заведения, хижи и в същото време много повече ред, чистота и природа както и диви животни.
 • Като гост
  Отговор
  8 13:12  05.01.18
  Тук е по-добре отразено: http://www.mediapool.bg/kapitalistat-sas-zaporiran-hotel-sreshtu-parketniya-ekolog-news273842.html
 • Колю
  Отговор
  9 05:02  06.01.18
  Едните са взели вече от концесионера , а другите го натискат да даде и на тях. Зелените са царе на завеждане на дела и отпадането им на втора инстанция. Проверете колко дела са спечелили и помислете защо и в коя фаза ги губят. Просто имат адвокати и юристи ,освен външните спонсори. Прибират когато им дадеш и делото отпада поради дребно не спазване на срок или неявяване от тяхна страна. Узаконен рекет . За никаква политика не става дума , а само за пари които водачите им прибират за сметка на младежи заблудени от "идеите " им за здравословен живот и участие в някакъв колективен живот. На младежите им харесва да подскачат по площадите обединени от някаква добра идея . Пък и там им е средата за запознанства с другия или еднаквия пол и после почва веселбата с чувството на победа след протеста. Овцата е в стадото без да знае ,че вълка е в центъра и тя блее за него. Така е с НПО-тата и БХК-тата.
 • 10 08:29  06.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай