1 079 2

Ансамбъл "Българе" на откриването на европредседателството

Ръководителят Христо Димитров смята, че българите имаме най-богатия фолклор на планетата

Снимка: БТА/Архив
Снимка: БТА/Архив
Константин Карагьозов

На 11 януари ще бъде официалното откриване на българското европредседателство. То ще бъде съпроводено от голям концерт, на който България ще бъде представена от различни изпълнители. Едни от тях са ансамбъл "Българе".

Техният ръководител Христо Димитров обясни, че по време на този спектакъл българският фолклор ще бъде представен както автентично, така и модерно. Той каза още, че е нормално фолклорът да бъде акцент в програмата.

"Нашата основна задача е да повдигнем самочувствието на българите", сподели Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта още, че без самочувствие нищо не можем да постигнем. Димитров каза също, че вече са изчистени детайлите около предстоящия концерт на 11 януари и не очаква да има проблеми.

"Вчера направихме първата репетиция, тези проблемните точки, които са в целия спектакъл, вчера мисля, че се уточниха и не мисля, че ще има някакви проблеми", сподели още ръководителят на ансамбъла.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Aham
    Отговор
    1 03:03  09.01.18
    Поредните фантасмагории... По ред ли да карам или разбъркано? Първо си умираме да сме най-добрите на балканите, в света и т.н. къде за фолклор, къде за други работи. Реално, няма такова нещо..Второ, целта била да се вдигне самочувствието на българите?!- моооляяяя???? - с танци ли бе другарю Димитров? Аз щото си мисля, че самочувствие се вдига с постижения, резултати, изпълнени цели, пълни джобове ... А не последни в Европа по заплата, на върха на всички негативни статуси -корупция, престъпления, смъртност и т.н. щото тия същите дето ще ги домакинстваме тука се радват на постижението си, че страната е пазар, нулева конкуренция и унищожено производство. Ай да спрем до тук, че..
  • 2 15:26  09.01.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай