1 307 3

10 г. затвор за "Куция", пратил дете в кома

Инцидентът е станал в Ямбол

Светослава Ингилизова

10 години затвор получи 36-годишния Михаил Георгиев от Ямбол за зверския побой, вкарал в кома 8-годишния Милан Симеонов. Престъпление прикова общественото внимание през май. По време на гледането на делата срещу Михаил дори стана ясно, че те са братовчеди, а след инцидента мъжът е опитал да заличи следите си, съобщи "БургасИнфо".

На 4 май 2017 г., след 18,30 ч., в Ямбол, в двуетажна полуразрушена сграда на изоставена детска градина, е опитал да убие малкия Милан. Той му нанесъл множество и значителни удари с ръце и камъни в областта на главата, лицето и тялото. Блъскал и удрял главата, лицето и тялото на момчето в земята.

Милан изпаднал в безсъзнание, имал контузия на мозъка, малки контузионни изменения на двете мозъчни хемисфери, контузия на горните крайници и счупване на дясната половина на долната челюст на равнището на долния десен четвърти зъб, с избиване на зъба и с патологична подвижност на мястото на избития зъб и разкъсно-контузна рана на мястото на избиването на зъба. Само бързата реакция на лекарите е спасила живота на момчето.

Михаил Г. живеел в Ямбол, в дом на ул. Марица № 18. По рождение страдал от неподвижност на колянната става на левия крак, което го принуждавало да куца при вървене. В махалата, в която живеел се ползвал с прозвището „Мюмюн“, наричали го и „Куция“.

Срещу дома на Михаил Г., на ул. Марица № 9 в Ямбол се намирал дома на пострадалото 8-годишно момче.

Двамата се познавали. На горепосочената дата влезли в необитаема, полуразрушена сграда, намираща се недалеч от домовете им. Тогава в разговор помежду им, пострадалият се обърнал към подсъдимия с прозвището му „куц“, като го нарекъл и „инвалид“.

Подразнен Михаил Г. бутнал силно с ръце момчето, което от удара загубило равновесие и паднало на земята. Тогава започнал побоят.

Подсъдимият ще търпи наложеното му наказание при първоначален „строг“ режим.

Съдебното заседание се е провело по реда на съкратеното следствие.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

Ямбол / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 11:28  12.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • БХК
  Отговор
  2 12:29  12.01.18
  Понеже е циганин 10 години затвор за побой , за убийство от българин условна.

  Коментиран от #3

 • жщг
  Отговор
  3 12:36  12.01.18

  До коментар #2 от "БХК":

  Мястото си му е там ! Въпроса е че ние ще го храним 10 години !А трябва да чука камъни за хляба !

Напиши коментар:


Публикувай