618 4

Делото срещу Дянков, Трайков и Прокопиев не тръгна

Причината е отсъствието на един от защитниците

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Специализираният съд не даде ход на първото дело за корупция.

Бившите министри от първия кабинет „Борисов 1” Симеон Дянков и Трайчо Трайков, както и бизнесменът Иво Прокопиев, са подсъдими заради приватизацията на държавния дял от енергодружеството EVN преди седем години. Освен тях, пред съда застават още трима души.

Причината е, че двама от подсъдимите не бяха успели да организират защитата си, а адвокатът на Прокопиев се оказа на отдавна планирано пътуване в чужбина. За да бъде гарантирано разглеждането на делото в разумни срокове и заради големия брой подсъдими и адвокати, от прокуратурата настояха да бъдат назначени резервни защитници, но съдът отхвърли искането.

Делото ще се гледа в Специализирания наказателен съд, който от началото на ноември миналата година е компетентен по т. нар. "корупционни дела".

Съдът насрочи следващото заседание по делото за 8 март.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Глупак
  Отговор
  1 13:33  15.01.18
  Затвор за тримата би бил добър старт на подобни дела. Време е да се почне с продажниците
 • анализатор
  Отговор
  2 13:39  15.01.18
  започва се отлагания и т.н.докато са живи.Другия път другия адвокат или свидетел и няма край
 • гнида
  Отговор
  3 13:46  15.01.18
  По времето на тикви не можеш да съдиш пинокио и компания ! Само по времето на прасетата ! Идилия от българския живот ... Иначе правим съдебна реформа , бравос !
 • Бесен
  Отговор
  4 15:30  15.01.18
  Боклуци! Ще има да протакат с такива чалъми с години!!! Накрая ще мине давностния срок за даване ход на делото и ще се покрият с кинтите си! Затва навремето добре са го измислили - народен съд на стадиона и калашника за съдия!

Напиши коментар:


Публикувай