976 3

Втори съд потвърди запора над вила на Прокопиев

Иво Прокопиев е обвиняем заедно с Трайчо Трайков и Симеон Дянков за борсовата приватизация на миноритарния дял на държавата в електроразпределителното дружество ЕVN

Венцислав Михайлов

Бургаският апелативен съд потвърди наложения запор върху имот на собственика на "Икономедиа" Иво Прокопиев в Созопол.

Решението на съда е от 30 януари и с него апелативните магистрати потвърждават това на Бургаския окръжен съд.

Запорът е над вила на издателя на "Капитал" и "Дневник", която се намира в местността "Буджака". Става дума за еднофамилна къща с два басейна на площ от 192.030 кв. метра, която той притежава заедно със съпругата му Галя Прокопиева.

Делото бе образувано по искане на Комисията за отнемане на незаконно имущество (КОНПИ) след установено несъответствие между обявените приходи и имотите на Прокопиев. Искането е за обезпечаване на бъдещ иск в размер на 200 млн. лева.

Бизнесменът обжалва решението на Бургаския окръжен съд, но неуспешно.

Иво Прокопиев е обвиняем заедно с Трайчо Трайков и Симеон Дянков за борсовата приватизация на миноритарния дял на държавата в електроразпределителното дружество ЕVN. Делото обаче беше върнато от съда на прокуратурата заради пропуски и се очаква да влезе в Специализирания наказателен съд.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Ганьо
  Отговор
  1 14:57  31.01.18
  Към Българският съд съм много скептично настроен .От години водя дела срещу мой длъжници и до сега нищо не съм взел само държавни такси и такси.През това време хората си източват фирмите и прехвърлят имущество и накрая нищо няма да остане.Няма такава държава в България за да успяваш трябва да си измамник жалко,но това е истината!!!

  Коментиран от #2

 • копеле
  Отговор
  2 15:28  31.01.18

  До коментар #1 от "Бай Ганьо":

  Мисля че когато куршумите заиграят по крадливите гниди на България, тогава ще се пооправим
 • Смукател
  Отговор
  3 15:49  31.01.18
  Дано поне на този му вземат каквото е откраднал.Тази държава бедна се ограбва постоянно от разни умници, които се мислят за недосегаеми. Дано...

Напиши коментар:


Публикувай