1 888 1

Чистка в "Пирогов": Кой още чака уволнение?

Главната сестра Таня Николич очаква уволнение

Стефанаки Йоанис

След дисциплинарното уволнение на водача на протестите в "Пирогов" доц. Стоян Сопотенски преди няколко дни, сега и Таня Николич, старша медицинска сестра в болницата, очаква да бъде сполетяна от същата съдба.

Лекари и медицински сестри пък излязоха с отворено писмо до медиите и здравния министър в защита на доц. Сопотенски. Според Таня Николич проблемите в "Пирогов" са същите, а цели екипи и водещи лекари вече са напуснали лечебното заведение.

"Сега в "Пирогов" цари страх, голям страх между колегите, защото това е показност и "Пирогов" не помни такъв директор, с такъв репресивен стил", каза пред камерата на Bulgaria on air старшата медицинска сестра в болницата Таня Николич.

Тя обясни още, че протестите в "Пирогов" са прекратени, защото е имало подобна молба от Министерството на здравеопазването, а не както директорът Стоян Балтов твърди, защото той се е разбрал със синдикатите. По думите на Николич, след това е започнал "лов на вещици".

"Започна да се искат обяснения. Поискаха обяснения от д-р Сопотенски защо е организиран протеста и ред други. След това той получи заповед за уволнение", обясни Таня Николич в ефира на Bulgaria ON AIR. По думите ѝ в заповедта за уволнение се казва, че протестите били неоснователни.

Според Николич сега и тя ще има същата съдба, защото в петък и тя е предала своите обяснения.

"По време на самите протести хората бяха заплашвани от своите началници, който излезе с лична саморазправа и уволнение", подчерта още Таня Николич.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • мама-мия
    Отговор
    1 13:14  17.01.18
    Директора се казва Асен Балтов!!!!

Напиши коментар:


Публикувай