551 3

Българите раздвоени за вота на недоверие

Корупцията е нещо, което засяга всеки един български гражданин

Венцислав Михайлов

51,7% одобряват внасянето на вота на недоверие от БСП, показва проучване на „Алфа рисърч“ за предаването на БНТ - „Референдум“.

44,8% не одобряват, а 3,5% от анкетираните нямат мнение по въпроса.

Корупцията е нещо, което засяга всеки един български гражданин, заяви Жельо Бойчев от БСП.

"Това, заради което искаме вот на недоверие, е че не виждам никакви усилия и желания от кабинета на Борисов 3 да води реална битка с корупцията.

Тома Биков от ГЕРБ изрази убеждението си, че вотът на недоверие няма да мине.

"Очевидно правителството няма да падне, очевидно няма да бъде разклатен нито един министър, защото вотът е общ. И на трето място, виждаме, че още преди да е внесен вота опозицията практически няма да го внесе заедно".

ДПС ще подкрепи вота на недоверие, заяви Халил Летифов.

"Освен дебат, основните роли на този вот на недоверие е да коригира поведението на управляващите. За тази корекция никой не говори, а се подценява".

Според депутата от ОП Искрен Веселинов вотът търси скандал.

"Бихме могли да коригираме поведение, колеги, ако имаше вот в посока, която е смислена. Здравеопазване или някоя друга тема, в която наистина могат да се почерпят идеи от опозицията и да се направят корекции", заяви Веселинов.

Според Веселин Марешки от „Воля“ БСП е също толкова корумпирана, колкото и управляващите.

"Какво по-нелепо може да бъде от това ти да си затънал до уши в корупция и когато си в опозиция да внасяш вот на недоверие срещу тези, които са на власт", заяви Марешки.

Едва 25% от поддръжниците на ГЕРБ сред анкетираните одобряват вота на недоверие на БСП. Симпатизантите на ДПС са 45% „за“ и 53% са „против“. Подобен е процентът и при поддръжниците на Обединените патриоти. 74% от поддръжниците на БСП сред анкетираните одобряват внасянето на вота на недоверие. 77% от симпатизантите на „Воля“ одобряват внасянето на вота на недоверие, както и 69% от представителите на извънпарламентарните партии. 53% от онези сред анкетираните, които не са изразили политически пристрастия, подкрепят вота на недоверие.

Темата на вота на недоверие е несправяне с корупцията, а мотивите ще бъдат оповестени при внасянето му в деловодството на парламента.

Целите на внасянето на вота на недоверие се определят от анкетираните по-скоро насочени към това да се създаде напрежение по време на Европредседателството. 30,3% от анкетираните вярват, че целта е да се повдигне дебат за корупцията, докато 21,2% са на мнение, че БСП целят да свалят правителството от власт. 69,2% от анкетираните оценяват действията на управляващите срещу корупцията по-скоро отрицателно, а 28% са положително настроени към тях.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 30 години ПРЕХОД
  Отговор
  1 14:07  17.01.18
  Пропагандата бълва яко, истината е, че на никой нормален човек не му дреме за някакви измислени вотове или за простотиите на театралите в Парлама-ментата. Надминаха соц щуротиите на БКП-то в пъти! Когато няма нищо конструктивно да се предложи, защото се иска, акъл и ТРУД, се измислят врагове или някакви злободневни простотии, а медиите, които са техни им пригласят услужливо по метода на Гьобелс и 100 пъти повторената лъжа.
 • Серго
  Отговор
  2 14:19  17.01.18
  Аз искам Йончева вън от парламента
 • Аве Фюрер
  Отговор
  3 14:32  17.01.18
  Мислих ,че комунистите са по-добри сценаристи ,но явно съм се излъгал , такива посредствени и евтини нападки ,че чак се изродиха в един комичен вот на недоверие ,който в крайна сметка излезе едно фиаско и нищо повече . А бе , компартийката ,що сами се правите на резил , па после се чудите що ви се смеят ?

Напиши коментар:


Публикувай