2 992 1

Смолян след стихията: Пожари, паднали дървета и откъртени покриви

Най-много са падналите дървета по пътя за село Турян и към Ардинското корито

Мария Атанасова

Над 40 са произшествията в община Смолян от сутринта, вследствие на силния вятър. Това каза директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян, комисар Симеон Цървуланов, цитиран от "Фокус".

Най-много са сигналите за нападали дървета и затворени пътища. Според комисар Цървуланов най-много са падналите дървета по пътя за село Турян и към Ардинското корито. Екипи отстраняват дървета и по пътищата за Пампорово и Мугла. Няма сигнали за пострадали граждани.

От сутринта пожарникарите са гасили и 4 пожара. Три от тях са в комини на къщи, а един е в апартамент в квартал „Каптажа“.

"Четирите пожара са само с материални щети, като всички пожари са битови и нямат нищо общо със силния вятър", каза комисар Цървуланов.

В град Смолян най-много са подадените сигнали за откъртени облицовки, покриви и ламарини, които висят и застрашават преминаващите хора. Всички те своевременно се обезопасяват, допълни директорът на пожарната и подчерта, че цялата служба е ангажирана в отстраняването на последиците от произшествията, възникнали от силния вятър.

Кметът Николай Мелемов обяви бедствено положение в 8,00 часа тази сутрин на територията на цялата Смолянска община.

Смолян / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Юбряяяяяя
    Отговор
    1 03:53  19.01.18
    Е това са резултатите от десетки декари асфалт наречени магистрали. Това е и благодарение на стотиците декари изсечени гори. Е това е и за отровения въздух от хилядите коли мотаещи се с един човек вътре по цял ден. Хак да ви е!

Напиши коментар:


Публикувай