1 296 1

5-годишно момченце загина, а сестра му е с обгаряния след пожар

Жилището е в покрайнините на селото и обитателите му се топлели с печка

Мартин Христов

Момченце на 5 години е загинало, а по-малката му сестричка е обгазена и с обгаряния по цялото тяло при пожар в къща в село Горско Калугерово, Община Сухиндол. Трагедията се разиграла около 17:04 часа в дома на ромска фамилия, съобщава "Труд".

Жилището е в покрайнините на селото и обитателите му се топлели с печка на твърдо гориво. Бащата и по-малкото дете спели в една от стаите. Момченцето пък си играело в съседното помещение и се въртяло с парцали около печката.

Внезапно обаче парчетата плат, които детето било наслагало върху камината пламнали. Огънят бързо обхванал едноетажното жилище.

Бащата се събудил от гъстия пушек, който изпълвал къщата и от писъците на сина си, но вече било късно. Мъжът извел по-малкото дете навън и се обадил на телефон 112. Пламъците обаче са погубили момченцето.

Пострадалото момиченце пък е транспортирано в областната болница във Велико Търново с обгаряния и натравление от задушлиевия дим.

Медиците от старата столица се борят за живота му. На място незабавно били изпратени две пожарни с петима огнеборци от Павликени, които са потушили пламъците. Огънят е погълнал 50 кв. м покрив, двете стаи и коридора.

Велико Търново / Австралия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Бат Саше
    Отговор
    1 20:18  28.01.18
    Язък! Голяма загуба! Колко елит на нацията ни щяха да произведат след 6,7 години, тези прекрасни, слънчеви дечица...

Напиши коментар:


Публикувай