1 929 3

Реститути заградиха част от централния площад в Пловдив

Мартин Христов

Голям парцел от централния площад на Пловдив е ограден с телена ограда с надпис „Частен имот“.

Той се намира до Централна поща, на мястото на съборените през миналата година павилиони, съобщи Радио Пловдив.

Те бяха принудително премахнати от общината през ноември миналата година, а тогава ресорният заместник-кмет Димитър Кацарски обясни, че с разчистването на терена ще бъде освободен подходът към Одеона.

Съдебният спор между Община Пловдив и собствениците на съборените търговски обекти продължи с години. От администрацията обаче са категорични, че дългите съдебни процедури са завършили в полза на Общината, която е собственик на терена и по документи.

На обратното мнение обаче са 30-те съсобственици на земята, които твърдят, че този терен е частна собственост и притежават всички нотариални документи. Те се заканиха, че ще направят всичко възможно да си върната парцела и да получат обезщетение за съборените сгради.

Димитър Кацарски днес беше лаконичен: „Нищо не се е променило към днешната дата. Като имам повече информация ще ви кажа".

Огражденията обаче са факт.

Пловдив / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хаха
  Отговор
  1 15:52  06.02.18
  Уникална държава! Няма такава държава!
 • антиседераст
  Отговор
  2 18:37  06.02.18
  Некой ден ще се появи някой с документ за собственост на терена с парламента в софия. Е нема такава държава..
 • ЛОЩ
  Отговор
  3 10:26  07.02.18
  Мършав народ + Манипулация от медиите + IQ под 30 на 80% от хората в коктора наречен държава + Невъзможност човек да реши кое е по-голям приоритет за бъдещето му (Лифт в Пирин или Тоталната Безнаказаност) = изчезване на прогнилия народ от лицето на земята (поне така се надявам)

Напиши коментар:


Публикувай