2 147 4

БНТ наказва Кошлуков за средния пръст

Няма причина екопротести да се провеждат пред БНТ, пише Каменаров

Светослава Ингилизова

БНТ категорично не толерира показването на неприлични жестове в ефир. Водещият на предаването ще бъде наказан и ще се извини публично. Това заяви в официална позиция Константин Каменаров, генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ), по повод показания среден пръст в ефир от страна на програмния директор на БНТ Емил Кошлуков в предаването "Още от деня" от петък, 9 февруари.

Снощи граждани поискаха оставката на Кошлуков пред сградата на Обществената телевизия. Те поставиха ултиматум, че ако до днес (12 февруари) няма реакция от ръководството на БНТ и Кошлуков не напусне поста си, недоволните ще се събират всяка вечер на протест.

"БНТ, а и която и да е телевизия, не е страна в обществените спорове и дискусии, а само платформа, в която се чуват позиции. Право на обществото е да бъде информирано и да реши чия гледна точка приема", посочва още Каменаров.

"Няма причина екопротести да се провеждат пред БНТ и да бъдат обиждани журналисти, докато отразяват събитието - най-малкото защото организаторите и лицата на тези протести са редовни гости в предаванията на националната телевизия. Категоричен съм, че обществената телевизия обективно и професионално отразява всички гледни точки в обществото. Ние имаме конкретни и ясно дефинирани отговорности към нашите зрители и никога не сме се опитвали да скрием или да манипулираме истината", категоричен е генералният директор.

"БНТ няма да допусне да бъде провокирана или употребявана в какъвто и да е политически или частен икономически интерес", пише още Каменаров.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Грую
  Отговор
  1 09:57  12.02.18
  Да ама това не е какъв да е среден пръст, а среден пръст лежал в затвора като дисидент и учил в Америка!
 • незнайко
  Отговор
  2 10:07  12.02.18
  Неудобен и го хванаха в крачка с този му жест. С ОСНОВАНИЕ ГО ПОКАЗА ЧОВЕКА !!! Защо да се извинява ??? БНТ вече не е на НАРОДА това е ясно на всеки !!!
 • nenene
  Отговор
  3 10:48  12.02.18
  Това показва, че Кошлуков е представителна извадка за нивото на политиците и журналистите в България. Арогантността и простотията са техен спътник. Затова и незаконно стоят депутати в парламента доказано, че не са мъже а Бай Ганьовци. Г-н, Каменаров, ако сте деполитизирана телевизия, т.е национална, а не партийна подлога то тогава всички позволили си такива жестове трябва да си ходят. Вие не сте предполагам като гьонсуратите от ГЕРБ - Хасково.
 • неутрален
  Отговор
  4 14:43  12.02.18
  Каменаров, напълно се излагаш като говориш хвалби и суперлативи за Кошлука. Махай го докато е време. Този човек със самочувствие без покритие е явно изразен с политическата си пристрастност. На нас зрителите ни е омръзнало от крайни журналя. УЖАСНО Е ДА СА ПАРТИЙНО ориентирани и да водят такива рубрики, в които е необходимо диалог, а не пристрастия. Същото положение и в друга телевизия, педагога - журналист Милиенчо вместо да изслушва гостите при него се получава, че той не млъква и то с неговата изразена омраза към определен строй и партия. НЕ НИ ТРЯБВАТ КРАЙНИ ЖУРНАЛИСТИ И ВОДЕЩИ. УМОРЕНИ СМЕ И ТЕ РАЗЕДИНИХА НАЦИЯТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай