673 2

Преподобни Мартиниан

Когато една жена дошла да го изкушава и видял, че ще падна в грях с нея, той скочил бос в огъня и стоял там докато от болка била убита у него всякаква похот

Венцислав Михайлов

Преподобни Мартиниан бил родом от Кесария Палестинска. На 18 години той се оттеглил в една планина в Кападокия и там прекарал 25 години в пост, бдение, молитва и борба с много изкушения.

Когато една жена дошла да го изкушава и видял, че ще падна в грях с нея, той скочил бос в огъня и стоял там докато от болка била убита у него всякаква похот. Когато му се явили други изкушения, той избягал на самотна скала всред морето, за да се спаси от съблазън. По Божи промисъл делфин го дочакал и на гърба си го изнесъл на брега.

Тогава Мартиниан решил никъде да не се настанява за постоянно, а непрекъснато да пътува. За две години той обходил 164 града, като навсякъде проповядвал и поучавал народа. Най-после стигнал в Атина, където се поминал в 422 година.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Юбряяяяяя
  Отговор
  1 06:04  13.02.18
  Няма религия по-висша и права от истината, и затова всяка религия с помощта на лъжи се опитва да скрие истината, за да се домогне до власт или контрол над власта. Крайната цел на всяка власт са материални блага.. и най-вече финансовите! ;-)
 • Папа
  Отговор
  2 07:55  13.02.18
  Светът ще се оправи, когато изчезнат религиите и една изкуствено създадена държава.

Напиши коментар:


Публикувай