1 030 6

Петър Москов: "Да, България" е левица

Според бившия здравен министър ГЕРБ също „олевяват”

Петър Москов: "Да, България" е левица
Стопкадър: bTV

Вече не ми е забавно, хората, които учредиха „Да, България”, бяха в основата на разбиването на едно бивше дясноцентристко мнозинство "Реформаторски блок"-ГЕРБ, за да може на негово място да се яви една нова модерна по европейските разбирания левица. По този начин бившият здравен министър Петър Москов коментира пред bTV призива на "Да, България" за политическо обединение, което да се бори за предсрочни избори.

Москов влезе в предното правителство като зам.-председател на ДСБ, но при разпада на Реформаторския блок заради неспазени от ГЕРБ ангажименти избра да бъде сред тези от дясното обединение, които останаха на власт.

В миналия мандат на парламента хората останаха с впечатлението, че разликите между ГЕРБ и РБ опират до това дали 4 или 5 прокурори да се избират за ВСС (което всъщност е решаващо за начина, по който функционира кадровият орган на съдебната власт и стана причина част от реформаторите да минат в опозиция – б.р.). Всъщност основните разлики бяха в различната представа за подредба в държавата – че държавата трябва да се върне институционално, регулаторно, финансово в здравеопазването, образованието и сигурността”, посочи Москов.

В същото време той коментира, че ГЕРБ „олевяват” и трябва да има обединена десница с консервативна програма. За целта обаче трябвало време: „Десницата трябва да се преконфигурира и това не става с лепене на парчета от стария РБ”.

„Няма лошо в това, че "Да, България" се позиционира като модерна либерална лявоцентристка алтернатива, каквато БСП не е, но това не е реформаторската десница, от която България има нужда”, посочи Москов.

Според него предсрочен вот сега или би възпроизвел сегашния състав на парламента, или би върнал БСП на власт.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русенец
  Отговор
  1 14:11  21.02.18
  "Готения Пепи", пак е прикалил със смъркането и се изказва объркано и непонятно. Човек без принципи като него и майка му г-жа министър Москова, доведоха България до това състояние, да избираме кои комунисти да ни управляват ГЕРБ или БСП ! За това ще сме на опашката в ЕС, защото файда определя правилата на играта в БГ !
 • Мишев
  Отговор
  2 15:38  21.02.18
  "Да, България" е храненица на Сорос! Всички лидери там са "грантаджии" на големия "филантроп"!
 • Гост
  Отговор
  3 15:46  21.02.18
  Москов,защо не си в затвора?Кажи, наглец!
 • Гост
  Отговор
  4 23:14  21.02.18
  Много добре го казва герб олевяват в буквалния и преносния смисъл.
 • Цвъки
  Отговор
  5 14:50  22.02.18
  Да България е дъно!
 • Христов
  Отговор
  6 15:18  22.02.18
  Нормално е партията на Христо Иванов - Прокопиев - "Да, България" да е левица, тъй като майките и бащите на Иванов - Прокопиев са били чисти комунисти! Няма как от хора, които са отгледани от комунисти, да очакваш да правят демокрация и да оглавят истинска десница!

Напиши коментар:


Публикувай