950 2

Шефът на ВМА стана бригаден генерал

Венцислав Михайлов

„Уверен съм, че знанията и експертизата, които притежавате ще бъдат гарант за издигане авторитета на Военномедицинска академия и очаквам, че под ваше ръководство болницата ще бъде образец за качествени медицински услуги, прозрачност на решенията и финансова ефикасност“. Това заяви президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев на тържествена церемония, която се състоя в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

Със свой указ държавният глава назначи полковник Венцислав Мутафчийски на длъжността „Началник на Военномедицинска академия и главен лекар на въоръжените сили на Република България“, и го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

В словото си президентът отбеляза високия професионализъм и отдаденост на военната медицина, които притежава бригаден генерал Венцислав Мутафчийски и изрази убеденост, че традициите на болницата трябва да се запазят и да продължат да се развиват в бъдеще.

Бригаден генерал Венцислав Мутафчийски благодари за връчените му пагони и отбеляза, че съзнава отговорността, която стои пред него. „В управлението на тази болница трябва да се гледа напред, не само да се задържат достигнатите позиции, а да се надгражда“, каза той.

Бригаден генерал Венцислав Мутафчийски беше категоричен, че няма да позволи да се опетни името на ВМА, на колегите му, както и неговото име и благодари за оказаното му доверие.

Сред присъстващите на церемонията бяха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, висшият команден състав на Българската армия, генерали и офицери от видовете Въоръжени сили.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  1 18:31  22.02.18
  Като стана въпрос за : Публикувано във факти.бг: образец за качествени медицински услуги, прозрачност на решенията и финансова ефикасност , нека новият бригаден генерал да каже, колко ни излязоха на Боко "ставните смазки" и защо филиалите на ВМА са умряли от гъдел от към апаратура? Ай честито.
 • БРИГАДИР
  Отговор
  2 22:58  22.02.18
  ..............................главен лекар на въоръжените сили на Република България................звучи като ДИРЕКТОР НА ИЗГОРЯЛАТА ГИМНАЗИЯ... ..........................„бригаден генерал...................БЕЗ БРИГАДА....

Напиши коментар:


Публикувай