1 615 1

Обилен сняг и виелица затваря пътища в страната

Червен код за опасно време е обявен днес в областите - Смолян и Кърджали

Стефанаки Йоанис

Усложнена е зимната обстановка в цялата страна поради обилен снеговалеж, силен вятър и навявания.

Ограничено e движението на товарни автомобили над 12 тона от км 5 до км 10 в посока Перник на АМ "Люлин" поради обилен снеговалеж, силен вятър и навявания, съобщи от Агенция "Пътна инфраструктура".

Червен код за опасно време е обявен днес в областите - Смолян и Кърджали, а оранажав - за останалите области. Очакват се преспи до един метър.

Най-много е снежната покривка в Кюстендил и Видин – до 20 см.

Ограничено е преминаването на камиони над 12 тона и през проходите „Пампорово”, „Рожен” и „Превала”, както и по път Девин – Михалково за снегопочистване.

Поради снеговалеж и навявания изцяло е затворен за движение пътя Свищов – с. Горна Студена.

Движението по път I-5 Русе - В. Търново в с. Самоводене временно се осъществява в една лента, поради ПТП.

Затворен за тежкотоварни автомобили над 12 тона е пътят между селата Павел и Царевец.

От Пътната агенция предупреждават, че при рязко влошаване на времето ще бъде ограничавано движението на тежкотоварните автомобили, а където се налага заради силния вятър и снегонавяванията трафикът ще се спира изцяло.

Ако не ви се налага, не пътувайте днес, съветват още от АПИ.

Поради непрекъснатия снеговалеж в София работата по снегопочистването не е спирала цяла нощ и продължава и в момента, съобщи пресцентърът на Столична община. Обстановката е усложнена, обилните валежи и навявания непрекъснато натрупват снежна маса. Очаква се валежите да продължат и през деня и затова работата на почистващите машини също ще продължи.

Извършват се обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 райони на Столична община. Общо 182 машини, специализирана техника, са на терен и разпръскват смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса. Обработват се всички трасета, по които се движи градския транспорт, основни улици в кварталите, общински пътища, както и Южната дъга на Околовръстен път.

Поради усложнената обстановка планинските пътища към Витоша - "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове" ще бъдат затворени за движение.

Където е необходимо във връзка с извършване на снегопочистване на пътните платна, ще се затварят участъци за движение. Приоритетно ще се работи по обработването на улици и булеварди, по които се движи градския транспорт.

Движението се извършва при зимни условия. Затруднено е пешеходното придвижване.

Столична община моли гражданите, на които не им се налага да пътуват, да не използват личните си автомобили. Шофьорите да бъдат с почистени и оборудвани за движение при зимни условия автомобили.

Напомняме на гражданите да почистят прилежащите пространства към своите домове, офиси и търговски обекти.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • бббббб
    Отговор
    1 10:31  26.02.18
    Хахахаха,тия ме разсмяха.По Бул.Стамболийски в 06ч. имаше 10см.сняг,който изобщо небеше чистен.Само лъжат и крадът с г--овете си.

Напиши коментар:


Публикувай