5 018 15

Тихомир Безлов: Гинка Върбакова е подставено лице

Никой в България не може да изгради соларен парк, без да има политическа подкрепа

Венцислав Михайлов

Никой в България не може да изгради соларен парк, без да има политическа подкрепа. Така че Гинка Върбакова не е случаен човек в този бизнес.

Това каза в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия Тихомир Безлов.

„Имаше един фаворит на ЧЕЗ за сделката, това беше една фирма, която бе изхвърлена от пазара, когато стана ясно за шансовете й да купи ЕРП-то. Мениджъри на ЧЕЗ коментираха, как за две седмици са им затворили всички врати в енергетиката. Гинка Върбакова за мен е подставено лице. ЧЕЗ не е лифтовете на Банско, не е дори Булгартабак, от тази компания зависят милиони българи“, посочи още Безлов.

Той припомни, че ден преди сделката на ЧЕЗ с Върбакова, шефът на Енерго-Про, също кандидат за купуването на ЕРП-то каза, че това е безумна сделка.

„И ЧЕЗ, и ЕВН са държавни дружества, само у нас се смята, че държавата е лош стопанин. Защо не се казва банката, макар че се смята, че е Уникредит. Но тя не се казва, защото има политически риск и то не само за България. В Чехия също може да има драми по тази сделка“, каза още Безлов.

Според него, екипът на ЧЕЗ в момента е демотивиран, а обявените проверки няма да открият нищо. „ДАНС досега не е спряла никаква сделка, това ще е и сега“.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Попа
  Отговор
  1 11:15  26.02.18
  добре че ни каза.....
 • Не е възможно
  Отговор
  2 11:21  26.02.18
  Бившият замест­ник-председа­тел на ДПС и на парламента Христо Бисеров е дал къща­та си, която се нами­ра на столичната ули­ца „Хан Омуртаг”, под наем. Проверка установява, че в момента имотът на по­литика е превърнат в резиденция на Чешко­то посолство.
 • Кълвач
  Отговор
  3 11:23  26.02.18
  Това всички го разбрахме. Кажете, кой стои зад нея!

  Коментиран от #4, #6

 • гост
  Отговор
  4 11:38  26.02.18

  До коментар #3 от "Кълвач":

  Е кой подаде оставка? Бизнесдама с активи за десетки милиони и печалби от милиони годишно изглежда като фабрикантка в цех за капачки. Поне да се бяха постарали малко. Гинка е новата Калинка.

 • Мрежата
  Отговор
  5 11:40  26.02.18
  Върбакова ни разказва една приказка за работливото селско момиченце , което изкарала с честен труд едни 100 млн. , които сега ще заложи за сделка. Същата приказка на ГЕРБ за свинарчето Бойко , който с много ум и знания поведе българския народ и стигна до Министър председател. Очевидно, че Петкова и Борисов са вероятно с тлъсти комисионни и са участници с нечиста прикрита сделка. Ние не слушаме и не четем само приказки или романа Винету. Ние знаем , че никоя банка няма да отпусне кредит без обезпечение и то по- голямо от кредита. А кака Гинка е ясно като бял ден , че няма такива пари. Ясно е също, че тогава вероятно тя ще заложи на кредит имуществото на ЧЕЗ в това число и цялата електропреносна мрежа. Това ли трябва да разследва ДАНС? А къде са били до сега ? Защо не са уволнили всички които трябвало да знаят за тази опасност. Този цирк за малоумни вече не минава. Какво ще стане след това?Ами това фалшиво дружество ще спре да плаща, Хапарцумян ще вземе елекропреносната мрежа тихомълком и накрая, този който трябва, ще го купи на скрит вътрешен търг заедно с дълговете. Тези схеми не ги е измислил Бойко, те са известни отдавна и ние не сме глупаци. Не може половината електропреносна мрежа на страната да е ипотекирана и това да не е въпрос на национална сигурност и някакви селянки пишман енергетички да се зъбят и правят на знаещи и велики на целия народ.Ако има 100 млн. трябва да е платила 10 млн данъци . НАП също ще проверява. Нека да изнес

  Коментиран от #9

 • 6 11:40  26.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 7 11:40  26.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Радев
  Отговор
  8 11:44  26.02.18
  Чист капитализъм бате!
 • Упс
  Отговор
  9 11:51  26.02.18

  До коментар #5 от "Мрежата":

  Добре казано! А Гинка освен всичко и яко се опитва да ни хлъзне правейки се на обидена! Първа пързалка каза, че нямало офшорки в схемата, а нещо май се оказва, че има доволно ? Втора пързалка било сделка между два частни субекта, а ЧЕЗ не беше ли държавна фирма ???? Гинка ни е приготвила и още пързлки, така че слагайте ските, сядайте на шейните предстои ни шеметно спускане с трагичен край !
 • Приватизатора
  Отговор
  10 11:57  26.02.18
  РЕД Е НА ВОДАТА ВИК мрежата ви. БГ политиците ви са Мафия.
 • Русенец
  Отговор
  11 13:15  26.02.18
  Вечният Локумаджия Безлов откри топлата вода ! Защо никой не пита: "Защо Чехите напускат България ? Какво ги е уплашило и как така се отказват от печеливш бизнес ?"
 • има надежда
  Отговор
  12 14:19  26.02.18
  НАРОДЕ!!!!!!
 • Кънчо
  Отговор
  13 14:41  26.02.18
  Братя българи, Гинка е национално богатство! Колко от нашенските бизнесмени могат да се похвалят с нейния нюх и умения? Гледайте и се учете, вместо да мърморите! А най- добре да я сложим на някое високо място, та да ни оправи!
 • До Кънчо
  Отговор
  14 07:49  27.02.18
  Яко те хапе щеркела, Кънче! Ходи и се прегледай! Кака Гинче и бизнес, взела някой лев за подставено лице... Толкова милиони се изкарват само през държавно кранче...
 • чез
  Отговор
  15 13:28  28.02.18
  КАЖИ го на БОКО.

Напиши коментар:


Публикувай