1 539 6

Наказват командира на Спецотряда за борба с тероризма

Георги Гайков остава начело на СОБТ, заяви министър Валентин Радев

Стефанаки Йоанис

Командирът на Специализирания отряд за борба с тероризма Георги Гайков ще бъде наказан с неповишаване, но остава на поста. Това коментира в кулоарите на парламента вътрешният министър Валентин Радев.

Майката на загиналия Емил Шарков написа писмо до министъра. А преди дни в писмо до министри и депутати 27 души от отряда обвиниха командира си Георги Гайков в реваншизъм, заплахи и лоша кадрова политика.

"Има проверка, на бюрото ми е. Върнал съм за уточняване на някои неща в проверката. Видял съм какви са наказанията, какви са и нарушенията - и на Гайков, и надолу по веригата. Той ще бъде наказан от мен с неповишаване в следващо звание", обясни министърът.

Не е работа на майката на Шарков, въпреки че е наш служител и така се е случило с него, тя да дава съвети. Аз съм преценил кой е Георги Гайков, взел съм мнението на професионалното ръководство и лично аз си имам мнение по въпроса. Гайков си остава там", заяви още Радев.

"Сега ще направим някакво преструктуриране. Там не може да има такива взаимоотношения, каквито са съществували преди това, сигналът е точно такъв. Фокусирали сме се върху това, аз чаках проверката", поясни още вътрешният министър.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • МВК
  Отговор
  1 13:50  02.03.18
  Че има ли такова наказание в МВР "неповишаване в следващо звание ". Званията нали ги махнха в МВР , останаха в армията. Да нема грешка.

  Коментиран от #6

 • El comandante
  Отговор
  2 14:03  02.03.18
  ушеви мноооого сте проЗДи!!!!!
 • El comandante
  Отговор
  3 14:04  02.03.18
  ушеви мноооого сте проЗДи!!!!!
 • Ха ха ха
  Отговор
  4 14:23  02.03.18
  Този пич ме кефи.Никога нищо не казва с ясни и точни думи.
 • Голям прос
  Отговор
  5 14:59  02.03.18
  Гарванът на гарван окото не вади. Изпълнителите са потърпевшите винаги
 • 6 19:23  02.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай