1 567 11

Пламен Георгиев: Никога не съм разследвал разговор между Борисов и Танов

Председателят на новата антикорупционна комисия отрича да е знаел за съществуването на дискусия между премиера и покойния митнически шеф

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Мария Атанасова

Никога по никакъв повод не съм разследвал разговор между премиера и вече покойния шеф на митниците Ваньо Танов. Това заяви пред bTV председателят на новата антикорупционна комисия Пламен Георгиев.

Георгиев беше категоричен, че такъв разговор никога му е бил докладван и не е стигал до него.

Той е бил наблюдаващ прокурор по разследването за корупция в „Митница Свиленград”, по което е подслушван тогавашният директор на митниците Ваньо Танов.

„Ние разследвахме данни за корупция в митниците, 10 души, които бяха на специални разузнавателни средства. След приключване на разследването се установи, че няма връзки на високите етажи във връзка с корупционни схеми и изпратихме делото по компетентност. Подслушвахме и Ваньо Танов”, обясни Георгиев.

Месеци след като приключихме делото се появи такъв разговор в медиите. Тогава събрах екипа и казах: Колеги, имаме ли такъв разговор? Нямаме такъв разговор. Разровихме всички документи и на един лист видяхме всъщност какво е пристинало при нас. При нас като информация беше пристигнало, цитирам по памет, проведен разговор между Ваньо Танов и непознато лице, мъж, на служебна тема във връзка с лице, наречено Мишо Бирата. Това е докладвано при нас, поясни той. По думите му не са разполагали със съдържанието на разговора.

„Имаме такива десетки хиляди разговора, няма възможност да се изписва всеки един, защото това е огромен обем хартия. Това е дошло при нас в прокуратурата”, категоричен беше Пламен Георгиев.

„Професионалистите знаят как се работи по СРС-тата. Прокурорът физически, дори и да иска, няма възможност да ги изчете”, отбеляза той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • антиквар
  Отговор
  1 19:50  11.03.18
  Този започва кариерата си в новата служба с гигантска лъжа.Представям си как ще я кара нататък.Цяла България чу за този разговор,дори Тиквата си го призна,а той,разследващия прокурор не чул нищо!Дебелоочие от най-висока класа.
 • Началникът
  Отговор
  2 19:50  11.03.18
  Много си тъп, Пламене!
 • Gad
  Отговор
  3 19:54  11.03.18
  Ми самосезирай се и ,,разследвай" бе ,или ,,прецезираш" случаите,а търлък...
 • 4 20:01  11.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Си Дзинпин
  Отговор
  5 20:01  11.03.18
  https://www.dnes.bg/world/2017/10/08/kitai-1-34-mln-chinovnici-nakazani-za-korupciia-ot-2013-g.355586
 • Azazel
  Отговор
  6 20:19  11.03.18
  4 СТЪПКИ - КАК ДА ПРЕУСПЕЕШ В БЪЛГАРИЯ 1. Стани прокурор, разтакавай по давност и провали делото срещу обвиняемите в един от най-големите скандали за злоупотреби и корупция в най-новата ни история - делото "Софийски имоти"; 2. Направи се, че не си чул Бай Премиерът да упражнява натиск върху подчинен - да възпрепятства работата на агенти от Агенция Митници, когато са хванали в нарушение "наш човек", нищо, че всички други в България са го чули. 3. За награда ще станеш шеф на КОНПИ и тогава вдигни незаконно запора върху активи за 23 млн. лева на подсъдима за пране 1,6 млрд. лева чужденка... 4.... но наложи запор на активите на най-големия конкурент в медийния бранш на най-влиятелния бизнес и политически партньор на шефа; Честито, оглавяваш новия Антикорупционен орган, а бъдещето е пред теб...
 • Варна
  Отговор
  7 20:20  11.03.18
  "Е ма разбира се! - Запис няма! - Лицето е неизвестно! - А пък този Мишо- Бирата... - Не го знаем кой е"! - Разбирате ли в каква държава живеем? - Без сурвакница няма да стане!
 • Jacques Yves Moineau
  Отговор
  8 21:04  11.03.18
  Айде, и този ни взе за канарчета.....
 • чичи
  Отговор
  9 21:34  11.03.18
  От избора на този Пламен се разбира само едно нещо : КОРУПЦИЯТА ЩЕ Я БОРИМ....ама по-натам.... ФАРС платен с парите от нашите данъци. Мутрата съм сигурен, че данъци не плаща
 • Станислав
  Отговор
  10 23:34  11.03.18
  Ни чул, ни видял. Луи дьо Финес. Голям майтапчия е и тоя.
 • данс
  Отговор
  11 08:32  12.03.18
  цяла България позна това лице и по изказа тона поетите ангажименти и обръщението, само на прокуратурата не им е ясно! защо подслушвате изобщо щом не признавате споменатите имена по телефона! юнкер знае ли че така ще борите корупцията с още корупция , а тук става дума и за две убийства

Напиши коментар:


Публикувай