673 2

Главният комисар: Няма застрашени от наводнение хора

Обстановката в страната се нормализира, няма критични ситуации

Снимка: МВР
Снимка: МВР
Константин Карагьозов

Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ инспектира състоянието на дигите и хидромелиоративните съоръжения в община Видин за предприемане на необходими спешни мерки във връзка с усложнената обстановка в района.

След заседание на кризисния щаб в селото, където в неделя водите на р. Делейнска пробиха дигата при корекцията ѝ и наводниха земеделски площи, стана ясно, че няма опасност за населението на видинското село Иново.

Главен комисар Николай Николов даде много висока оценка на съвместните действия с местната и областната власт. Очакванията са до два-три дни водата от земеделските площи да се оттече. По думите му, при необходимост има готовност за изграждане на насипна дига с инертни материали преди селото.

По повод ситуацията с язовир „Рогозен 1“ в община Хайредин, област Враца, главен комисар Николай Николов информира, че аварийно-ремонтните работи продължават, монтирани са част от сифоните на съоръжението и водата се източва.

С превантивна цел денонощно се наблюдават критичните участъци. Допълнителни мерки ще са необходими по горното течение на река Росица и река Янтра, поради очакваните интензивни валежи. Като цяло ситуацията в страната е спокойна, каза в заключение главен комисар Николай Николов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • последователна политика
  Отговор
  1 18:30  12.03.18
  ...до утре, после гледайте 'кво става заради безхаберието на герберастите !
 • El comandante
  Отговор
  2 18:33  12.03.18
  Споко герберссти вода да се удавите ще намерим за всичи токвиии!!!

Напиши коментар:


Публикувай