1 237 15

Петър Москов: Не допускам да вляза в затвора!

Съдят бившия здравен министър по три обвинения

Петър Москов: Не допускам да вляза в затвора!
Стопкадър: bTV

„Искрено казано, не допускам да вляза в затвора – аз съм абсолютно спокоен, мога да го докажа с факти и обстоятелства, че съм защитил обществения интерес – и здравния и финансовия. Това е нещо, което всеки един запознат с тези неща, знае. И тук спирам по въпроса, останалото ще стане ясно в съда”, заяви пред bTV бившият здравен министър Петър Москов, който днес беше предаден на съд по три обвинения.

„Това са същите обвинения, които прокуратурата ми повдигна в края на 2016 г. Впоследствие те бяха оформени като окончателен акт на прокуратурата в началото на зимата и ходих да ги разпиша, сега следва влизането им в съда, т.е. от началото на това повдигане нищо не се е случило”, обясни Москов.

Според него обаче не е вярно това, което се твърди в обвинението.

Адам Персенски и още трима души

„Става въпрос за ситуацията, в която държавата за първи път от много години, може би, стъпи на мястото си – противопостави се на финансовия интерес на определени фармацевтични компании, които искаха да извиват ръце. Намери допълнителен начин и осигури и гарантира имунизационния календар”, заяви той.

Попитан как са били извивани ръцете, той отговори – чрез неявяване на търгове.

„Това са същите ваксини, на много по-ниска стойност, взети от Турция – но същите, произведени в същия завод в Лион на фирмата „Пастьор”.Това е проблем – но само за търговския интерес на определени фармацевтични компании”, категоричен беше Москов.

„Искам да станат ясни две неща в хода на делото – ваксините, прилагани върху българските деца са с абсолютно същото качество и произход, и също – че няма никакво нарушение на интересът на държавата в това отношение”, подчерта той пред bTV.

Москов коментира и решението на ДБГ да напуснат Реформаторския блок, защото РБ не е достатъчно опозиционен.

„Да викаме срещу управлението е добре, но работата на партиите е да формират алтернативни решения. България в следващите 10 години ще се управлява от коалиции – или левоцентристки, с БСП, или десноцентристки – с ГЕРБ (…) Без наличието на ясна политическа алтернатива, която е убедила гражданите, че има по-добрите решения, резултатът ще бъде по-лош от сега, защото ще доведе до лявоцентристко правителство”, смята Москов.

„Хората избраха ГЕРБ, за да спрат БСП. Държавата трябва да контролира не собственост, а дейност – в енергетиката. Зад едно действие трябва да стои подготвеност и познание за резултата (…) В момента, в който се сгънеш пред БСП и обясняваш, че е ОК да одържавяваме икономиката, защото към момента било евтино, това означава, че се връщаме към времена, когато нещата не изглеждаха добре”, посочи Москов.

„За да се прекрати грандкорупцията в България, трябва да се прекрати възможността на модела „Кремъл” да влияе и да закупува български политически партии. И ако мнозинството, лидерите на това мнозинство, не се разграничат от позициите на „Атака”, това ще означава, че това мнозинство е зависимо – от политическа партия, която не е бълагарско-патриотична, а руско-нациналистическа”, заяви Москов.

„Не говорим за някаква коалиция с (Валери) Симеонов”, категоричен беше той.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 19:50  12.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Той
  Отговор
  2 19:59  12.03.18
  И аз не допускам да влезнеш!Виж ако беше в Китай,щеше да те обесят,което и заслужаваш!!!!
 • Дсб
  Отговор
  3 20:01  12.03.18
  Аз допускам да влезеш и то за дълго наглец,крадец ,подлец долен.И от собствената ти партия те изгониха подлизурко.Само змията Ризова се сеща за теб лъжица.

 • Иванов
  Отговор
  4 20:03  12.03.18
  Москов, при тази прокуратура и съд и хората не вярват, че ще влезеш в затвора, но, че магистратите ще те опоскат, ще те опоскат.
 • SAAB
  Отговор
  5 20:15  12.03.18
  E няма де ......нали си дал % където трябва ? Ако си го прескочил.....лошо :)
 • Drivta
  Отговор
  6 20:28  12.03.18
  Затвор за тебе боклук мръсен
 • 7 20:38  12.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  8 20:51  12.03.18
  И аз....
 • 9 20:54  12.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Фелшер
  Отговор
  10 21:05  12.03.18
  Мазен боклук внесе вредни ваксини за децата ни и ако не се беше разчуло щяхте да ги използвате.За пари сте готови и майка си да уморите.Затвор доживотен за тебе,гейчо.

 • ем така си е
  Отговор
  11 21:50  12.03.18
  Прав е човека до сега нямо политик, бивш или настоящ, който да е влязъл в затвора ! Цацаратурата добре си върши работата !
 • 12 22:35  12.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гражданин
  Отговор
  13 00:25  13.03.18
  Москов е спокоен че няма да влезне в затвора, защото е запознат изцяло с правосъдната система в България. Тук затворите са за кокошкари. Няма в БГ вкаран политик или крадец на милиони. Ако има посочете поне едно име, не искаме повече.
 • Коко
  Отговор
  14 00:30  13.03.18
  Този присмехулник изобщо не е за затвора, той директно е за централни гробища. Трябва му една лопата само.
 • 15 04:24  13.03.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай