1 664 8

Каролев: КЕВР определя цената на тока, не Гинка

Аз не се притеснявам кой ще е собственик на активите на ЧЕЗ, а защо ЧЕЗ си тръгва, заяви икономистът

Светослава Ингилизова

„Ако бъде приключена сделката за ЧЕЗ, ще е само с „Инерком”, но според мен няма да бъде приключена. Това е мое мнение, нямам вътрешна информация”, коментира пред бТВ Владимир Каролев.

„Не знаем дали сделката за ЧЕЗ е корупционна. Но някои неща са очевидни – не са факт, а се твърдят като факт – например, че който и да е собственик може да определи цената на тока. Тя са определя се от регулатора, и Тръмп да дойде, КЕВР определя цената на тока. Но някак си ми с струва нелогично и невъзможно г-жа Върбакова да е собственик на ЧЕЗ”, добави той.

„Аз не се притеснявам кой ще е собственик на активите на ЧЕЗ, а защо ЧЕЗ си тръгва от тук. ЧЕЗ още 2015 г. имат корпоративно решение да излизат от балканските страни, т.е. гледат да се продадат много отдавна.

Знам от какво се оплакват – че от 2104 г. тече някаква проверка за отнемането на лиценза им и тази проверка не е приключила. За 14 дни администрацията на Тръмп, например, ще реши какви да са изключенията за митата за алуминия и стоманата, а тук 4 години държавата не иска да се произнесе за лиценза на ЧЕЗ... Защото няма основание за отнемането му”, коментира Каролев.

„Тръмп, малко странно за политици си изпълнява предизборните обещания – едното е, че ще се оттегли от някои международни търговски споразумения. Митата за алуминия и стоманата пък няма да се за всички държави. Вече вървят преговори”, коментира още той.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЖГУ
  Отговор
  1 20:42  13.03.18
  КЕВР определя това което му кажат....
 • гост
  Отговор
  2 20:52  13.03.18
  Казват му това което са им казали да кажат...
 • Цуро
  Отговор
  3 21:49  13.03.18
  А ми тва е Буратино
 • Гостът
  Отговор
  4 06:54  14.03.18
  Каролеееев платен нехранимайко.Не е "Инерком" купувача,а хора от управлението и едва ли КЕВР ще им определи цената.

 • каролинков
  Отговор
  5 06:58  14.03.18
  А се оказва ,че реалния купувач на ЧЕЗ назначава и КЕВР
 • Siegfried
  Отговор
  6 07:27  14.03.18
  Каролев е явно ,компетентен човек и разумен .Вярвам на преценките му , въпреки , че е малко емоционален .От години го наблюдавам и слушам и често е прав в мнението си по много въпроси .
 • Борис
  Отговор
  7 21:06  14.03.18
  От както го помня КЕВР само оповестява поскъпването .Пример:ЧЕЗ иска между 10и15 % увеличение ,и дава заявка за 30%увеличение.Излиза един Иванов и почва да ни обяснява колко неправилно е това но ,понеже КЕВР са много строги ще им дадът само 15%.Е на това вяра хващаше баба ми но тя умря,а аз като го видя го псувам.
 • некойси
  Отговор
  8 08:20  16.03.18
  Като се замисля ... доста чуждестранни фирмички се изселиха от тук и затвориха офиси и производства. Сигурно няма нищо случайно в това, просто там от където идват няма истории със луканки и суджуци.

Напиши коментар:


Публикувай