Last news in Fakti

18 Април, 2018 11:10 1 629 9

Родителите на обвиняемата за „Тракия“: Нелепа случайност

  • катастрофа-
  • цвета таскова-
  • родители

„В Окръжна прокуратура за мeрките успяхме да се видим за 10 минути. И тя само повтаряше: „Татко, не съм убиец! Не съм убиец!“, разказва бащата Рангел Тасков

Родителите на 29-годишната Цвета Таскова, която е обвинена за тежкия инцидент на магистрала „Тракия“, при който загинаха 6 души, а други 26 бяха ранени, определят случилото се като „нелепа случайност, от която никой шофьор не е застрахован“.

Мария и Рангел Таскови споделят спомените си за ужасяващия петък, 13-и април, пред камерата на Нова тв. Малко преди 12 ч. на обяд Мария отговаря на обаждане на дъщеря си, която ѝ съобщава страшната новина.

„Мамо, стана катастрофа. Има жертви. Горките хора! Горките хора, има жертви!

Аз се изненадах – на това хубаво време няма никакви предпоставки. В този момент чух, че някой ѝ казва: „Обадете се на 112. Цвета каза, че вече се е обадила два пъти на 112. И приключихме разговора“, спомня си Мария.

Родителите веднага тръгват към мястото на инцидента, а през това време успяват да се чуят с дъщеря си още два пъти. Тя им казва: „Мамо ще ви дадат един чувал с мои дрехи, събраха ме в един чувал, мамо. Това съм аз“.

Бащата Рангел, който е пилот и обучава авиатори се чуди как се е стигнало до катастрофата: „Очевидно има голяма разлика в масата на тези превозни средства. Едното е дребно нищожно – 1 тон, а другото е 18 тона. И аз не можех да си представя как Цвета ще удари този автобус и ще го блъсне в канавката. Жалко за жертвите“.

„На другия ден в Окръжна прокуратура за мярките успяхме да се видим за 10 минути. И тя само повтаряше: „Татко, не съм убиец! Не съм убиец!“, разказва мъжът през сълзи.

Родителите на Цвета твърдят, че тя е отличен шофьор. Те обмисляли да се срещнат с близките на жертвите и с пострадалите, но се страхуват от реакциите им. „Жалкото в случая е, че без наличие на заключение по експертизите, върху Цвета се стоварва цялата вина“, казва Рангел.

„Виновни ще има, обаче безгрешни няма. Вие знаете една библейска истина, когато искат да убият една уличница с камъни, Христос какво казва: „Нека този,който е безгрешен, да хвърли пръв“. Никой не го направил“, добавя разстроеният баща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    17 1 Отговор
    Истината е че ламарините на автобуса не бяха изкривени !!?

    Коментиран от #8

  • 2 гост

    9 0 Отговор
    Гадна работа с много жертви. Съболезнования на близките. И на виновното момиче живота ще е ад от тук на сетне. Трагедия. Колани трябва да се слагат, най вече извън градовете където скороста е висока и риска за живота при инцидент скача в пъти.
  • 3 Нострадамус

    21 6 Отговор
    Изобщо НЕ защитавам жената с Renault_Megane и съм вдигнал ръце от млади кифли с мощни коли и взели книжка с къси поли, но е ПОДИГРАВКА с всичко и всички да обвиняваш тази малка кола с 80 кс, по която няма следи да се е напъхала под автобуса, че го е ударила, повдигнала и изхвърлила в канавката, след като се е движила с почти същата скорост като на автобуса. Всички, които обвиняват реното са ПРОСПАЛИ уроците по Физика в средното училище !. Фирма „Union Ivkoni” вероятно е свързана с Управляващите от ГЕРБ и това ИЗКРИВЯВА разследването и истината !!!!

    Коментиран от #4

  • 4 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Нострадамус":

    Ееее простотия нашенска !!! Б. Б. сигурно е разследвал че и цялата ГЕРБ? Как може от трагедията да се прави политика това не мага да разбера ???
  • 5 Суйо

    13 1 Отговор
    "Нелепа случайност" - и аз го пиша по форумите от 5дни. Ама с това "плъзване" да обърне автобуса???? По-скоро шофьора на автобуса не е бил наясно, че категория "Д" не е "Б", и не е все едно да "чукнеш" волана в дясно на автомобил, и на автобус със 100км/ч. Последствията са налице. Да, вярно, шофьорите казват, че новите камиони се карат МНОГО по-лесно от нашите трошки на по 15години - хидравлики, асистенти, гледаш отвисоко... ама спирачния път, габаритите, изнасянията, маневрирането, огледалата - там е майсторлъка.
  • 6 гост

    10 1 Отговор
    Факт, че тази фирма използва автобуси, които не са изправни за движение по пътищата. Возил съм се в такива, които не трябва да минават технически преглед, камо ли да возят хора. Този автобус е бил нов, но ако шофьора се е подпирал на волана по времето на удара и се е стреснал и навил в неподходяща посока волана то той носи повече вина отколкото жената с мегана. Хора, не може нейната кола да е здрава, по автобуса да има леки драскотини и то по капака на багажното отдление, който е тънка ламарина, и в същото време този контакт да има силата да изхвърли автобуса извън пътя. Физика: действие-противодействие.
  • 7 SAAB

    10 1 Отговор
    Виновна за инцидента е водачката на лекият автомобил.....НО настъпилите последствия са 99 % вина автобусният водач !
    Всеки знае кой е съсобственик на фирмата превозвач........от това следва , че ще ни обяснят физичните закони по начин описани в "Оцеола"....:)
  • 8 юрист

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Ами това го видях на ВСИЧКИ снимки, които циркулираха в нета, в деня на катастрофата. Дори тогава спорих цял ден с един коментатор от този форум и му зададох въпроса- как е възможно реното да се подпъхне под автобуса, да го повдигне и да го обърне на дясната му страна, след като ВИДИМО НЯМА следа от удар по дясната страна на автобуса...

    Коментиран от #9

  • 9 юрист

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    “...Публикувано във факти.бг: по дясната страна на автобуса...“ да се чете “....по лявата страна на автобуса“- грешката е моя
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове