Last news in Fakti

19 Април, 2018 19:19 4 239 15

Нови разкрития за случая "Иванчева"! Камери заснели даването на подкупа

  • подкуп-
  • младост-
  • десислава иванчева

Разследващите са иззели записите от всички камери в заведенията, в които във вторник са се срещнали кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова, посредникът и бивш кмет на района Петко Дюлгеров и бизнесменът, предал 26 000 евро подкуп, пише "Труд".

Въпреки че записите не са правени по реда на НПК, те ще бъдат изследвани, за да се види как е станало предаването на парите.

Първоначалното място на срещата било известно заведение на ул. „Г. Раковски“, но впоследствие то било сменено с кафене на ъгъла на ул. „Раковски“ и ул. „Гурко“.

Там отишъл само посредникът и взел парите от строителния предприемач. После Дюлгеров се видял с Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова в градинката на „Кристал“, където им предал сумата. За себе си отделил 14 000 евро, или 20%.

Същият процент комисионна щял да вземе и от бизнесмена.

Припомняме, че Десислава Иванчева бе задържана зрелищно пред Спортна палата в София в момент на получаване на подкуп от 56 хил. евро., като 14 хил. евро са били за посредника. Това е била първата вноска от 250 хил. евро за издаване на разрешително за строеж. Часове наред Иванчева стоеше окована в белезници до колата си, докато служителите на реда извършваха оглед и процесуално-следствени дейности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    34 2 Отговор
    И щом записите не са по НПК значи ще може да ни ги пуснат и на нас и ще можем да ги видим и ние и да се насладим: как се предават и приемат 150,000 лв. подкуп от български кмет (кметица, де). Ще е интересно и поучително за всички. И ще се изучава в училища и академии.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 радев

    15 3 Отговор
    цирк
  • 3 filo

    12 2 Отговор
    Ако трябва да се спази докрай закона, означава, че всички които огласават оперативна информация са престъпници по простата причина, че утре няма да хванат никой и всички ще говорят за ниската разкриваемост на престъпленията особено продажните и изключително нагли журналя. Така че медииното отразяване на чоьобни събития са в ущърб и за сметка на обикновения човек и това трябва да се знае.

    Коментиран от #12

  • 4 пускайте

    24 9 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Ми да ги пуснат тия записи, че да млъкнат най-сетне защтитниците на "сготвената, натопена, честна" кметица !! Пък после, ще почнат с новите версии, как кадрите са изработени в Холивуд и Боливуд по поръчка и режисьор им е Ричард Донър (Теория на конспирацията) и т.н.
    Народът се кефи на престъпници и крадци и затова си ги избира и подкрепя !
  • 5 Spec b

    15 3 Отговор
    Ако има такъв запис наистина се видя колко и е акъла на фризьоршата...
  • 6 онзи от дс

    17 8 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    всеки запис може да бъде манипулиран,най-вече тези ползвани от
    милиционерите и всеки владеещ тези технолоии го знае!
    да,стават само за накисване на определен човек!
    затова записите не важат в съда а само показанията на свидетели!!

    Коментиран от #7

  • 7 80% не стигат

    16 5 Отговор

    До коментар #6 от "онзи от дс":

    Айде почна се ! Още не са ги видели записите, ама вече са фалшиви и манипулирани !?
    Заслужавате си управниците от най-низшия до най-великолепния ББ !
  • 8 Froid

    10 1 Отговор
    Колкото и да се опитват АЗ не съм идиот , не може : предал 26 000 евро подкуп, пише "Труд". Да станат после 56 хиляди евро ????
  • 9 Оптимист

    12 1 Отговор
    Ако на записите се виждат участниците в екшъна, заведението, и парите, няма оператор който да може да изфабрикува филма без главните действащи лица.
  • 10 Коичо

    6 3 Отговор
    У панделата 56 хилки в евра що не миги подхварли некои на мен ВИНОВНА Е
  • 11 Зорлем

    14 5 Отговор
    Значи над 100 човека участвали в операцията и я дебнали 2 месеца, че и СРС-та имали, обаче нито един от тези 100 човека не могъл да снима с "истинска" НПК камера? Та затова ще ровите из записите на охраната на кафето.

    Е, как да ви вярваме, бе, г-да. разследващи и прокурорстващи?
  • 12 Пси Кри

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "filo":

    Проблема в България е че колкото повече се крие, толкова повече се манипулира и толкова повече се губи доверие в институциите и точно за това се почват теориите за конспирации, за това смятам че криенето на тъй-наречената ,,оперативна информация,, си е чисто фашистки способ целящ евентуално облагодетелстване на някои паразити
  • 13 Аз човекът

    5 4 Отговор
    Как се чувстват тези, които я избраха, тези, които стоят на амбразурата да я защитават? Въпросът е:
    Какъв материален интерес имат те и колко е голям?
  • 14 Гостъ

    4 0 Отговор
    Как се броят кинти на открито, не ми го побира акъла.
  • 15 пак ли бе

    3 0 Отговор
    никъде не пише че камерите са заснели нещо , оправете си заглавието
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове