Last news in Fakti

19 Май, 2018 13:58 8 696 25

Радослава Ненова: Не желая траур и черни ленти

  • радослава ненова-
  • боян петров

Нека Боян остане в историята като легенда

Радослава Ненова: Не желая траур и черни ленти - 1

Радослава Ненова - жената, с която алпинистът Боян Петров живееше на семейни начала, сподели, че иска той да остане в историята като легенда, като "нещо красиво". "Не желая да има траур и черни ленти. Дори на мястото, където работи – в Природонаучния музей, помолих да не спускат черно знаме, а българското”, сподели тя пред "Нова телевизия".

Ненова сподели още, че иска да получи дневника на алпиниста, където той записвал всичко, което преживява по време на експедиция. „Искам да събера всичко, написано от него, и да направя книга”, каза Ненова.

Тя е категорична, че след изчезването на Боян, не се сърди на планината, а напротив – обича я.

„Със сина ми ще ходим в Тибет като на място, където ще се срещаме с Боян, а не като пред голяма надгробна плоча”, казва още Радослава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    31 1 Отговор
    Добре де само да попитам че явно не разбирам нещо .. При положение че дори на витоша зимно време на тия дето поемат различни приключения постоянно им се набива в главата да си носят там gps устроиства нали за лавини и тн и то от хора като Боян Петров , как този човек се е запътил сам без никакво устроиство за проследяване или комуникация .. 2018 година ? Че и малките деца ще ти кажат че ако си сам си взимаш телефона ? пък един GPS колко да тежи ? Не го разбирам
  • 2 Иванов

    19 14 Отговор
    Радослава, траурът е седем дена на скърби и година на поклонение и не го пренебрегвай. Всеки българин е свел глава пред гибелта на Боян и скърби за този свиден син на Майка България. Мир на духа му и светлина вечна на душата му! Нека Бог го дари с вечен живот в Небесата!
  • 3 Гогата

    10 17 Отговор
    Правилно, вместо траур да тропнем едно жизнено хорце! Да се лее вино и ракия! Долу шерпите убийци!
  • 4 Телевизионен съд

    14 2 Отговор
    Абе права е жената ама тия медии като зараздухват излишно много и стана тя една та се изпокарахме тука.
  • 5 Гост

    18 6 Отговор
    Най -добре , застраховката да дойде !
  • 6 Диди

    12 4 Отговор
    Колко пари палучи по сметката това са нашите дарения.

    Коментиран от #24

  • 7 Така де

    11 5 Отговор
    Няма търпение да му прибере застраховката и парите!!!

    Коментиран от #12

  • 8 Анонимен

    10 4 Отговор
    Паричките чака милата и за още ламти щом иска книга да пише.
  • 9 Писна ми да я гледам тази

    15 5 Отговор
    Аз пък смятам, че тази не може да решава нищо, след като не му е законна съпруга. Някаква приятелка, това пред закона и пред никой не решава нищо. Някаква пръдла. Тоест тя няма право да прави каквото и да било свързано с Боян, даже няма право и да се изказва официално в медии. Защото няма никаква узаконена връзка като лице или представител с него.

    Коментиран от #19

  • 10 Doni Brasko

    7 8 Отговор
    Момчета нищо не разбрахте! Планинарите не ламтеят за пари, ако бяха сребролюбци защо ще ходи да рискува по глетчерите? Щеше да лежи пред телевизора като нас и да коментира успехите на другите. Не мислите ли?
  • 11 Да уж

    5 4 Отговор
    Вие пред телевизора лежите и коментирате за пари ли? Не обобщавайте.
  • 12 Анна

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Така де":

    Тя не му е законна съпруга, нищо не чака жената, всичко ще получат децата му, стига сте говорели против хората! Бъдете съпричастни с мъката на хората, на всеки може да се случи.

    Коментиран от #23

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Голям Слон

    8 1 Отговор
    Ти си само приятелка, Радост. Не се изсилвай в изказванията. Преди теб има сестра, майка и дъщеря - родна кръв! В правото си на каква решаваш какво и как да бъде? Да, книжката ще си я напишеш. То е ясно, като бял ден.
  • 15 Yulian Tinev

    12 0 Отговор
    В памет на Боян Петров "Едно сърце е все на път, нагоре към поредният си връх, оставя долу низините обвити в смог и от човешки грехове - пропити. И смело той върви към своя Бог, напред, нагоре, чак до небесата и стискайки ръката си в юмрук не ще се върне без да го прегърне. Сега по път на вечността е той поел, не са му нужни въжета и пикети там негде раницата му лежи а той лети усмихнат към своята планета.
  • 16 Yulian Tinev

    7 1 Отговор
    Не претендирам за правопис и литературно образование, шофьор съм, просто ми е много мъчно за този мъж

    Коментиран от #18

  • 17 qwertyy

    3 3 Отговор
    Колко злобни коментари видях тук, не е истина направо!!!

    Коментиран от #20

  • 18 Казано

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Yulian Tinev":

    Просто и ясно казано. И толкова истинско.
  • 19 LLL

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Писна ми да я гледам тази":

    Я по-полека, в кой век живеете?. Подпис на една хартия пред непознат човек те прави законен ли? Колко такива "законни" живеят разделени, живеят с други или още по-лошо живеят заедно /по материални причини разбира се/, но със скандали, разправии и че и по-лошо. Ако имат и деца..."законната идилия"е пълна. Подписаната хартийка ли е по-важна, или взаимното разбирателство,общи интереси, уважение. Не сме им "светили" за да знаем при какви обстоятелства са се запознали и решили да живеят заедно. И дете си имат. Само тя си знае какво й е , но се държи мъжки и не го обвинява за нищо. Зачита и уважава, това което върши, макар и хоби. Спрете да я "плюете". Разбира се, че има право да взима решения.
  • 20 Надя Станева

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "qwertyy":

    Не се сърдела на планината...глупости.Умряла е планината за такива като теб.По-добре да беше жена го отмъкнала от теб, но децата му да си имат жив баща.Но какво да се очаква като мислене от една любовница егоцентричка.То само като ти види човек снимките във фейса добива яснота що за птица си.Момичето на Боян е било около 5 годишно, когато го е зарязал заради тази фльорца.И тя скитала като него по нощни мартони, ясно колко са гледали двамата и сина си.

    Коментиран от #21, #25

  • 21 Ивон

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Надя Станева":

    Хора, защо тази злоба у вас? Те си знаят какво им е! За този от коментар 1: ВСЕКИ ИСТИНСКИ АЛПИНИСТ се бори за всяко грамче като се изкачва!!! Знам го, защото моят приятел на всеки 4 - ти ден е по планините. Като изкачвахме в. Вихрен ми извади доста от козметиката и други глупости от раницата, които бях помъкнала... Вечно влача нещо излишно, че ако ми потрябва... А при изкачване почва много да тежи и ти идва да си хвърлиш раницата... От репортажите за Боян разбрах, че батерията на тел му в студа издържала до 4 дни. За това я оставил и се разбрал с група алпинисти на връщане да ползва техния, за това не го е взел. Казаха, че често го правил това...
    Г-жо Стнева, кое ви дава правото да се нахвърляте така? Боян за да остави жена си заради Радослава, значи нещо е куцало в брака му... Мъж който обича жена си и всичко им е наред, няма да го направи! Вероятно Радослава споделяла интересите му и това го е правило щастлив! Той е избрал Щастието си пред обреченоста да е в капана на брака. А един брак освен законност, друго не може да ти даде... Взаимоотношенията между хората са важни!... Той е живял с Радослава преди да изчезне, значи ТЯ е жената до него! Познавам мъж, който не е щастлив с жена си, но заради общото между тях и децата е с нея... И за това изневерява... Нима това е по-добрия вариант? Не мисля! Всеки трябва да намери пътя към щастието си!!! Парите по закон ги наследяват децата му като първи близки след него. Радослава може само да управлява дела на си
  • 22 Ивон

    3 0 Отговор
    Радослава може само да управлява дела на сина си. Нормално е да иска да събере дневниците му и да напише книга за да вдъхнови повече хора и да покаже на какво е способна човешката воля. Бил е болен от диабет, но това не го е спряло да следва щастието си! Майка ми също е болна от диабет, но се държи всякаш е рак и се готви да умира. За това пожелавам на Радослава Успех с писането и дано повече хора разбрат, че "всеки сам кове съдбата си" и личното ни щастие и успех зависят ЕДИНСТВРНО и САМО от НАС САМИТЕ! :)
  • 23 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Анна":

    Ти къде видя мъка?
  • 24 Трол

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Ти лично колко даде, май само плюваш тук по момичето.
  • 25 Наде

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Надя Станева":

    Ти си тъпата фльорца тук, Боян е бил разведен като се е хванал с Радослава, но тва куха хралупа като теб няма как да го знае. Виде хубава жена и и завидя ....ейййй Надке обръсни мустака и ти ше заприличаш на жена. Ей тва грозните жени сте голяма помия, скрила си се зад клавиатурата и твориш помия Надкеееее
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове