1 127 1

Жителите на Владая не се предават

Местните организираха подписка и готвят поредния си протест с надеждата гласът им да бъде чут

Жителите на Владая не се предават
Константин Карагьозов

Жители на село Владая организираха петиция, адресирана до министър-председателя Бойко Борисов. Тяхното настояване е той лично да се заеме и спомогне за решението на проблемите по пътя София-Перник.

Организаторът на петицията, инж. Васил Николов, припомня, че още в края на 2017 година от Агенция "Пътна инфраструктура" са започнали ремонт с крайна цел реализиране на реверсивно движение в тесните участъци на трасето, но този ремонт все още не е довършен, а извършените до момента дейности са изпълнени некачествено.

Протестиращите настояват да бъде организиран граждански контрол при извършването на ремонти от такъв мащаб.

УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР,

Настояваме да бъде извършвана временна организация на движението по Е-79 в две ленти, посока София, всяка делнична сутрин от 6,30 до 10 часа. Временната организация трябва да продължи до реализиране на проекта за реверсивно движение по пътя Перник – София. Многократно сме сигнализирали за времето, което се губи в тези задръствания и настояваме волята ни да бъде уважена. Вече проведохме протести и сигнализирахме МРРБ за некачественото изпълнение на ремонта на пътя.

Настояваме да се осъществява граждански контрол на обекти от такъв мащаб. Смятаме, че е немислимо ремонт за милиони да бъде извършван некачествено. Два месеца след ремонта вече се появиха дупки, пропаднаха шахтите, улични оттоци бяха оставени без решетки, не бе извършено качествено отводняване на пътя и покрай шосето се наводняват дворове и падат подпорни стени.

Не на последно място настояваме да се погрижите за безопасността на пешеходците и пътуващите, да се поставят светофари на опасните места, да се урегулират входовете и изходите на пътя, а нелегалните да се затворят с мантинели.

Тъй като разговорите ни с представители на АПИ и главния секретар на МРРБ не доведоха до резултат, на 20.05.2018 г. проведохме протест при караулката на Владая, където дори бе блокиран път Е-79, въпреки усилията на полицията да предотврати блокирането на движението. Подготвяме и нов протест, при който отново ще бъде блокиран международен път Е-79. Петицията до момента е подкрепена и от граждани от гр. София, гр. Перник, с. Драгичево и гр. Радомир. Ще разчитаме на тези населени места да подкрепят и предстоящия протест.

https://www.peticiq.com/bez_zadrastvane

България


Още по темата

 • Блокираха за кратко Е-79 край Владая

  Блокираха за кратко Е-79 край Владая

  Блокада на международния път Е-79. Недоволни жители на село Владая спряха за кратко движението заради нерешени инфраструктурни ...
  20.05.2018
  802
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БАЙ ГАН4О
  Отговор
  1 12:02  28.05.18
  Тъпанари

Напиши коментар:


Публикувай