6 183 5

Искат винетка и за Пловдив

Куриозното в случая е, че въпросният знак е поставен преди табелата за край на града

Венцислав Михайлов

„Откога се изисква винетка и в града?“. С този въпрос се обърна читател на TrafficNews.bg. Мъжът е озадачен от пътен знак Д25, поставен на изхода на Пловдив в посока Ягодово. Според този знак за използването на пътя се изисква платена винетна такса.

Куриозното в случая е, че въпросният знак е поставен преди табелата за край на Пловдив и на практика попада в града. А според закона Д25 се поставя само извън населените места, където шосето става платено. В градовете и селата у нас не се изисква винетка.

„Това означава ли, че трябва да си купя винетка и за Пловдив“, пита нашият читател.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кълвач
  Отговор
  1 06:18  05.06.18
  Ягодовския селянин да плаща винетка и да си трае! Тоя знак трябва да е поставен около Бирената фабрика, нататък са само диваци и варвари, иначе Пловдив може да заприлича на София, която приюти изметта на Балканския полуостров!
 • Шаран БГ
  Отговор
  2 07:53  05.06.18
  Ако е само този пътен знак в цялата страна поставен "гьотере", хората от тези служби трябва да ги "храним с мед и масло" !!! Смея да твърдя, че по пътищата ни има множество пътни знаци поставени и забравени, без всякакво значение за движението. Даже има и такива, на които и КАТ не обръща никакво внимание и не изисква спазването им !!!
 • 3 08:18  05.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • onq s konq
  Отговор
  4 08:39  05.06.18
  Знакът си е поставен съвсем на място и АБСОЛЮТНО ПРЕДВИДЛИВО,защото който е стигнал до него в покрайнините на града,той неминуемо СЕ КАНИ да излезе без винетка.
 • незнайко
  Отговор
  5 10:48  05.06.18
  Питащия е по глупав и от тези, които са сложили знака !!!

Напиши коментар:


Публикувай