922 4

Парламентът прие по-високи глоби и затвор за бракониерите

Промените бяха приети на първо четене

Парламентът прие по-високи глоби и затвор за бракониерите

Народното събрание прие на първо четене по-високи глоби и затвор за бракониери, които бяха предложени от парламентарната група "Обединени патриоти" с промени в Наказателния кодекс.

Проектът предвижда при незаконен улов в рибостопански води с мрежи, взривни вещества и други на нарушителите да бъде налагана глоба от 200 до 1000 лв. В момента долният праг е 100 лева.

При повторно престъпление в проекта е разписано лишаване от свобода до две години (досега една) и глоба от 500 до 2000 лв., както и лишаване от права за ловуване.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • патриотъ
  Отговор
  1 15:11  06.06.18
  Тия пичи масали ги пробутвайте някъде другаде!Кога ще направите по-високи глоби и затвор за незаконна сеч,особено от циганите,които вилнея навсякъде?!Само имитирате дейност и хвърляте прах в очите на слепите!Кога ще дадете по-големи права на горските,ако още има желаещи и остана нещо за изсичане?!
 • 440
  Отговор
  2 15:30  06.06.18
  Депутати и кметове са 80% от бракониерите, тях и да ги хванат, няма как да ги глобят, нито ще се позволи на медиа да публикува информация за нарушението! Останалите 20% са тъмнобългарски електорат и комплексарчета, които не им стигат видеоигрите! Това са бракониерите! Истинските ловци са съвсем друго нещо и бих използвал думи като умения, уважение и дружба!
 • ЪРП
  Отговор
  3 16:19  06.06.18
  В ЕЗЕРО "МАНДРА" В БУРГАС ИМА ДИВАШКО И ПОГОЛОВНО БРАКОНИЕРСТВО НО ИАРА-БУРГАС СИ ЧЕШАТ ОНАЯ РАБОТА И ОТ ГОДИНИ НЕ ВЗЕМАТ НИКАКВИ МЕРКИ, ДОРИ СМЕЛО ЗАЯВАВАМ ,ЧЕ ПОКРОВИТЕЛСТВАТ БРАКОНИЕРИТЕ!!!!!!!! ТОЧНО ОТ ЛЯВАТА СТРАНА НА АСФАЛТИРАНИЯ ПЪТ ЗА ВИЛИТЕ И ГРАДКИТЕ /КЪМ БИВШИТЕ СВИНАРНИЦИ/ ИМА ЕДНИ БАРАКИ НА БРАКОНИЕРИ ОТ ПОНЕ 3 ГОДИНИ И НИКОЙ НЕ ГИ ПИПА!!!!!!.....ЯВНО ДОБРЕ ИМ СЕ ОТЧИТАТ?!!! ЕЖЕДНЕВНО ДЕСЕТКИ ЛОДКИ ИЗЛИЗАТ ПО ЗДРАЧАВАНЕ ОКОЛО 20-21 ЧАСА ЗА ДА СИ ЗАЛАГАТ КИЛОМЕТРИЧНИТЕ МРЕЖИ И ГИ ПРИБИРАТ В РАННИТЕ ЧАСОВЕ ПО ТЪМНО ОЩЕ ,И ИАРА-БУРГАС СЕ ПРАВЯТ НА УЛАВИ ,ЧЕ НИЩО НЕ РАЗБИРАТ И НЕ ЗНАЯТ!!!!!!!!!! ИАРА БУРГАС СА ПОКРОВИТЕЛИ И СЪУЧАСТНИЦИ В ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА НАГЛИТЕ БРАКОНИЕРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • гост46
  Отговор
  4 20:57  07.06.18
  Погледнете какво се случва по р. Дунав край Стълпище Русе, Мартен и надолу по течението. Целият бряг е опасан с мрежи денонощно. Инспекторите от ИАРА броят кукичките на въдиците на спортистите риболовци. Дунава е отровен, но РИОСВ си почесват някой части на тялото и не хаят.

Напиши коментар:


Публикувай