Last news in Fakti

11 Февруари, 2012 15:57 14 033 14

Българи превземат бардаците на Европа

  • проституция-
  • германия-
  • ромки-
  • трафик на жени

Броят на българските проститутки в Германия расте неудържимо. Днес всяка пета жертва на трафика с бели робини е българка, а мафията контролира дори географските райони на българските „жрици на любовта” в Германия, пише „Дойче Веле“.

България вече застига и скоро ще отнеме палмата на първенството на Румъния като център за трафик на проститутки за Германия. Това сочат данните на Федералната криминална служба във Висбаден и полицията в Бон, където наскоро беше разбита група от 30 сводници и 70 проститутки. Резултатът от 10-месечното проследяване и документиране на престъпленията и близо трите месеца съдебни прения са десетина присъди между 6 месеца и 5 години затвор за тарторите на организираните банди за търговия с женска плът. Тази малка победа на германската полиция и правосъдие обаче далеч не е повод за празнуване.

Бодра смяна сводници и проститутки

Във Федералната криминална служба във Висбаден свързват присъединяването на България към ЕС главно с осезаемото разширяване на дейността на българската организирана престъпност в Германия. За кратко време няколко хиляди български проститутки са се настанили на освободения преди 10 години от законови забрани местен пазар на сексуални услуги. Германските антимафиоти са сигурни, че това е станало при стройна организация. Шефът на отдела за борба с трафика на хора във Висбаден Дитер Шифелц смята, че няма нищо случайно в географската ориентация на българските момичета към точно определени германски градове и провинции: сводниците от Плевен например карат своята жива „стока” към Бремен, улиците на Бон са запазена територия за млади жени от Добрич, жива плът от Пловдивска и Пазарджишка област се предлага на най-големите в Германия улични пазари за проститутки в Дортмунд и Хановер, а видинската „стока” пък се търгува в Кобленц.

”Паричните обороти на сводниците са огромни, а положението на жертвите им е отчайващо”, твърди антимафиотът от Висбаден. Комисарят Дитер Бел от отдела за борба с организираната престъпност в Бон допълва, че в българската търговия с жива плът няма вакуум. Мястото на всеки задържан или прогонен сводник веднага се заема от „бодра смяна”. „Един от актьорите в Бон беше 15-годишен сводник, на който успяхме да издействаме ефективна присъда. А това се случва много рядко в Германия”, свидетелства комисарят.

Тежка участ

Следствeните действия разкриват ужасяващи факти за живота и съдбата на жертвите: свидетелства за изнасилвания, побоища, заплахи с оръжие и унизително робско съществуване изпълват страниците с показания на осмелилите се да говорят момичета. В съдилищата обаче обикновено те се отричат от казаното. Причината е, че насилниците разполагат с ефикасно оръжие - заложници и потенциални жертви на насилие са не само принудените да проституират млади жени и децата им, но и семействата им в България.

„Имахме случай от Добрич, където трафикантите не само заплашили с огнестрелно оръжие избягало момиче от "пазара " в Бон, но и отправили смъртни заплахи към родителите и, за да предадат документите й. Полицейският комисар Дитер Бел не крие огорчението си от това, че жесток търговец на женска плът е бил оправдан в съда след като негова жертва не издържала кръстосания  разпит на шестимата адвокати на бандита и оттеглила показанията си.

Колко ни струва трафикът на жени?

Само по време на следствието в Бон срещу български трафиканти на женска плът местната полиция е платила за преводачи, транспорт и за защитени жилища и издръжка на свидетелите над 35 000 евро. В тази сума не се включват 10-месечните заплати на антимафиотите, които са следили сводниците и техните жертви - момичета предимно от турски и ромски произход. Други 35 хиляди евро е похарчила съдебната власт за да произнесе няколко осъдителни присъди. Някои от жертвите пък са били обезщетени (поне на книга) със суми между три и четири хиляди евро от своите мъчители.

Неотдавна един случай на спасена от сводника си българска проститутка шокира Холандия. Със следствени и счетоводни експертизи там бе доказано, че за 15 години момичето е докарало на господаря си чиста печалба от 4 милиона евро! „В Молдова нещата са още по-отчайващи. Там престъпниците си купуват робини за проституция на цената на „Лада” втора употреба, и после ги дават „под наем” за огромни суми в  Германия и цяла Западна Европа”, свидетелстват германските антимафиоти. Може би като един вид „успокоение” за българските им колеги...
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 светослав филипов

    5 2 Отговор
    жена,която е доволна от живота си,тоест има работа,с която покрива своите нужди,никога не би станала проститутка. Държавата е виновна за това,няма работа,няма сигурност,човек няма спокоен живот,не знае какво го чака утре. За това доста българки отиват в чужбина и стават проститутки. Майките и бащите им са безработни,бедни са,а те гледат мизерията и си казват,аз така няма да живея и стават проститутки-лесно и доходоносно. това е............
  • 2 DerFicker

    2 0 Отговор
    А колко жени са доволни от живота си? Да не говорим за идеалните условия, при които тя покрива с приходите от работа своите потребности! Още Ксенофонт в древността го е казал: "Никой няма толкова пари, че да не желае да има повече!" Най-лесно е да бъдат проститутки, още повече от личен опит съм се убедил, че когато повечето хора от кръга познати не са наясно, жените нямат никакви скрупули да работят това. Вероятно и нищо не умеят, нищо не знаят, за което държавата не е виновна, а в тази връзка държавата е еднакво лоша мащеха за всички, не само за жените!
  • 3 praseto

    2 0 Отговор
    Легализация, тогава нещата ще се оправят :)
  • 4 dsgdfg

    2 1 Отговор
    az s1m ot dobrich i moga da vi kaja che tuk vsqka vtora hubava kola e na ciganen svodnik moga da vi kaja za edin koito ima pone nad 100 prostitki nai golemiq v dobrich sina mu na 15 godini karashe mercedes s klasa ujs naprao nqma opraviq v BG
  • 5 съдията

    4 1 Отговор
    иска се наказателен отряд и разстрелбез съд без присъда и господата м....ли са до там като се очистят 10/15 сводника ще ги питам след това какъв е резултата .
    но нали има пай и за политици , полиция , съдии и т.н. как искате да се оправи положението по друг начин -- няма друга оправия..
  • 6 ВИП АМГ

    2 0 Отговор
    abe to che ima jeni koito ot mizeria si prodvat zadnika e fakt no povecheto sa neobrazovani ciganki koito samo tova si znaiat i tova si praviat.
  • 7 рфт

    1 1 Отговор
    България няма място в ЕС. Трябва да ни изключат. Това е все едно тук да започнат да се влачат негри от африка и да докарат с тях гадните си к..ви,да ос..ат всичко, да правят престъпления. Как ще се почуствате? Всеки народ си заслужава съдбата. На болшинсвото Българи им харесва да дъни чалга,да храчат по улиците,да се напиват на прасета,да се пърчат с 15 годишни БМВ-та,да има страшен ред в държавата,но да важи за другите,не и за мен. Ето за това ще си живеем така за винаги- на мнозинството просто му харесва. Демокрация брато-мнозинството управлява
  • 8 изрод

    2 0 Отговор
    Да живее демокрацията, да живее проституцията, ихууууу дай наркотик дай алкохол пускай чалгата дръпни бмв-то ей няма като българия хаха!
  • 9 фатме

    4 1 Отговор
    Що за заглавие ? Българи... човек ще си помисли ,че става дума за мъже ?! Освен това изобщо не се споменава , че това са 90% циганки , българския паспорт не ги прави "българи" !!!
  • 10 чичко

    0 2 Отговор
    Да бе циганки,кой луд дава пари за циганки! Тома са чисти българки и тюркини с българско гражданство от мен да знаете!
  • 11 оги

    1 0 Отговор
    Герамания не ги бара само и само дане им е..ват техните жени а да са чужди...а 50-60процента са цигани аз даже съм чувал че продават собствените си жена,дъщери и роднини ...А най гадното е че невинни жени търсещи работа за да си изхранят децата попадат в рацете на такива гадняри.....Няма закон няма власт братче каде е да си преди 30 години тези неща се срещаха веднъж на 10 ама тогава имаше закон който го хващат с такава работа му изкарваха майчиното мляко през гъ*а.
  • 12 ,,,,,,,,,,,,,

    1 0 Отговор
    Браво.
    Много съм доволен от написаното.
    Няма да се налага да обяснявам каква "услуга" искам ,а да не ме разбират.
    По-лесно ще бъде общуването със сънародници.
    Все едно си на Околовръстното...
  • 13 tako

    0 0 Отговор
    това е пример от германската страна за да видят наще коромпирани садий как се работи одговорно,за то ва хората не ни искат никаде.наща система е курумпирана като цяло.
  • 14 тоня

    0 0 Отговор
    Е, мале къде си Тоше да вдиш и да чуеш що стана с българките-може и да са от цигански род но са с български паспорти