Last news in Fakti

16 Февруари, 2012 18:54 1 243 0

Откриха тялото на още една жертва на наводненията

  • бисер-
  • наводнения-
  • жертва-
  • иваново

Васил Делев беше пометен заедно със съпругата си от приливната вълна

Намерено е тялото на издирвания Васил Делев от хасковското село Иваново, който изчезна при наводнението на 6 февруари, научи Факти.бг от Община Харманли. Тялото на мъжа е намерено днес при харманлийското село Надежден. Извършено е разпознаване.

Заедно с жена си, Васил беше пометен от приливната вълна от язовир Иваново. Тялото на съпругата му беше намерена още в деня на бедствието и нейното погребение беше в миналия петък.

Утре, след съдебно-медицинските процедури, тялото ще бъде предадено на семейството. Разходите по погребението са за сметка на областна администрация. Най-вероятно траурният ритуал ще бъде в събота.

На 9 февруари стотици хора изпратиха в последния им път четири от жертвите на наводнението. Четирима възрастни хора не успяха да се спасят от прииждащата вода и се удавиха - Иванка Карамфилова, Георги Сираков, Христо Христов и Ангел Стоянов.

На петия ден след наводнението в харманлийското село Бисер бяха намерени и телата на Кристина и Желю Николови, които се водеха изчезнали.

Съпрузите бяха открити на 300 метра от дома им. Телата са били затрупани от наноси и отломки, които е довлякла водата. Кристина и Желю са били открити вкопчени един в друг.

Общият брой на удавените при бедствието от шести февруари става 11 души, тъй като един възрастен човек почина от инфаркт, докато се давеха животните му.

Остава да се издирват телата на още двама души от Маджарово, изчезнали при наводнението.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА